V policijskem poročilu, ki so ga pridobili novinarji NBC, piše, da je 44-letni Douglas Kennedy 7. januarja hotel odnesti novorojenčka iz porodnišnice, kljub temu da je bolnišnično osebje temu močno nasprotovalo.

Za NBC sta tako Kennedy kot njegova žena Molly, ki je v času incidenta okrevala po carskem rezu, že zanikala obtožbe in jih označila za absurdne.

Medicinska sestra, ki je bila takrat zadolžena za oddelek, Anna Margaret Lane, je povedala, da je Kennedy hotel otroka odnesti "na svež zrak", ko pa je skušal oditi, ga je pospremil zdravnik iz urgentnega oddelka bolnišnice, Timothy Haydock, za katerega se je pozneje izvedelo, da je dolgoletni družinski prijatelj.

Medtem ko so sestre hotele otroka vrniti v njegovo posteljico, naj bi Haydock Kennedyja spodbujal k sprehodu in povedal sestram, da gre z njim. Kennedy je ignoriral prošnje sester in se z malčkom odpravil proti dvigalu. Ko ga je osebje skušalo pomiriti in mu preprečiti odhod iz bolnišnice, se je Kennedy obrnil in šel proti stopnišču.

Skušala zavarovati otrokovo glavo

Lanova se je postavila pred vrata in z obema rokama prijela kljuko, da bi mu preprečila izhod, Kennedy pa jo je zgrabil za zapestje in ji zvil roko, da bi se prebil na stopnišče. Otrokova glava "se je pričela nagibati od ene strani k drugi", zato jo je hotela sestra Cari Maleman Luciano stabilizirati in skušala pridržati. "Kot sestra sem instiktivno z obema rokama segla k otrokovemu vratu, da bi umirila grobo tresenje njegove glave," je Lucianova povedala preiskovalcem.

Kennedy, ki je otroka držal z desno roko, je Lucianovo brcnil v medenico, kar jo je vrglo po tleh, piše v poročilu. Ko je to storil, je tudi on padel na tla z otrokom v rokah. Nato se je pobral in stekel po stopnicah "z otrokom, potem pa so ga ustavili varnostniki in ga pospremili nazaj v sobo z novorojenčki".

V poročilu ni zapisano, če se je otrok pri vsem tem poškodoval.

View more videos at: http://nbcnewyork.com.

Kennedy "zgrožen in šokiran" nad dejanjem sestre

V izjavi, ki sta jo podala za NBC, Kennedy in njegova žena zatrjujeta, da ni bilo storjenega nobenega zložina. "Medicinska sestra ni imela nobene pravice iztrgati otroka iz rok njegovega očeta, in jaz, Douglas, sem bil šokiran in zgrožen, ko je skušala to storiti," piše v izjavi.

Njegov prijatelj Haydock je za policijo povedal, da Kennedy, ki ga pozna že 40 let, ni ogrožal otrokovega zdravja s tem, ko ga je hotel odnesti na zrak. "Prisostvoval sem incidentu in lahko povem, da si bile tam agresivne le sestre. Obtožiti gospoda Kennedyja zločina je zame enostavno nepojmljivo."

Kennedy, deseti otrok Roberta F. in Ethel Kennedy, ima z ženo Molly že štiri otroke.