Specialci bi z lahkoto vedeli, da je Javier Bravo ml. že v zaporu, a je prišlo do hude napake med prebiranjem kartoteke Bravovega primera. Zaradi malomarnosti pri delu je bila naposled izdan nalog za aretacijo človeka, ki je že sedel v zaporu.

Specialci so se oblekli v svoje vojaške obleke, se odpeljali do doma družine Bravo in prestrašili zakonca z neposrečeno operacijo. Ekipa se je pojavila okoli 5.30 zjutraj in ob spremstvu svetlobnih granat vdrla v dom. Specialci so orožja usmerili proti zakoncema in njunemu 8-letnemu vnuku, ki je kričal med begom v kopalnico. Policisti so hišo zapustili, ko jim je Hope pokazala pisma sina, ki so bila poslana iz zapora.

Glede na to, da bi se incidentu z lahkoto izognili, sat imela zakonca Bravo precej trdno podlago za tožbo mesta, okrožja in številne policiste, ki so bili vpleteni v načrtovanje in izvedbo racije, sta na koncu tudi dobila nekaj denarja za izvensodno poravnavo. Družina sedaj namerava tožiti tudi detektiva Louisa Tanoreja, ki je prejel neprimeren nalog.