"Dragi potniki, rezervoar za gorivo je popolnoma prazen. Če želite, da poletimo iz Dunaja, morate plačati gorivo.“ S temi besedami je posadka letala družbe Comtel Air, ki je letelo iz Indije v Veliko Britanijo, na Dunaju nagovorila svoje potnike. "Za let do Birminghama potrebujemo 22.000 evrov. To pomeni, da vsak izmed vas prispeva 150 evrov,“ so še dodali. Dodali so, naj jih ne skrbi, če tega denarja nimajo pri sebi. "Počakali vas bomo, da odidete po denar.“

Nekako tako se je odvijal pogovor na krovu letala, ko so ob postanku na Dunaju ugotovili, da jim je zmanjkalo goriva. Na eni izmed stez letališča so domnevno čakali kar šest ur, vse dokler niso zbrali denarja za gorivo.

Eden izmed potnikov trdi, da je vsak izmed potnikov plačal 150 evrov za gorivo. Tiste, ki denarja niso imeli pri sebi, so člani posadke pospremili do bankomata na letališču. Številni potniki so že najavili, da bodo proti letalskemu prevozniku sprožili pravni postopek.

Karta iz Indije v Veliko Britanije je vsakega izmed njih stala največ 600 evrov. Ker so bile karte, ki jih je letalski prevoznik uvedel pred slabim mesecem, tako poceni, je veliko Indijcev izkoristilo možnost cenejšega poleta v Veliko Britanijo.

Letalski prevoznik je sporočil, da bodo vsi, ki so plačali dodatnih 150 evrov, svoj denar dobili nazaj.