V ZDA se vsako leto rodi več kot štiri milijone otrok. Zdravniki so tako že vnaprej pričakovali, da se jih bo vsaj nekaj tisoč rodilo ravno v petek, 11. novembra. Dan, ki ga je zaznamovala številka enajst, naj bi bil namreč najbolj ploden dan v letu. Ponavljajoča številka ena pa naj bi novorojenčku in družini prinesla tudi bogastvo, poroča Time.

Zgoraj zapisano je sprožilo val navdušenja in petek, 11. 11. 2011, je veliko pozornosti dobil tudi na družabnih omrežjih.

Eden izmed laboratorijev za umetno oploditev v Minnesoti je zapisal: “Jutri je 11. 11. 11. Veliko uspešnih postopkov bo jutri ... srečen dan.“ Veliko mamic pa je na svojih profilih zapisalo podobno misel kot Carly Schwartz: "Jutri je dan D: 11. 11. 11 pridi otrok Schwartz! Komaj čakamo, da te spoznamo!“

Mamice po svetu so datum carskega reza kar rezervirala

Parenting.com pa je celo zapisal, da je v Koreji veliko število bodočih mamic vnaprej rezerviralo datum 11. november, dan, ko želijo, da se bo s carskim rezom rodil njihov otrok. O podobnih željah nosečnic je pisal tudi Telegraph, ki poroča, da so številne bodoče mamice srednjega razreda v Indiji zdravnike rotile, naj poskrbijo, da se bo njihov otrok rodil 11. 11. 2011.

Portal LiveScience trdi, da ponavljajoča enka ne prinaša bogastva in da gre zgolj za staro vražo. Po navedbah portala naj bi šlo pri vsem načrtovanju rojstva na 11. 11. 2011 za igro na srečo. Antropolog John Hoopes, ki poučuje na Univerzi Kansas v ZDA, je pojasnil, da najbolj primeren dan za praznovanje za pripadnike gibanja New Age šele prihaja. Hoopes trdi, da bo magični datum 21. 12. 2012.