Z nekaterimi ljudmi včasih pač ne moremo shajati in ne glede na to, v katerem kraju in na kateri celini se znajdete, si boste, če boste naleteli na katerega od "sostanovalcev iz pekla", želeli, da bi bili drugje. Po možnosti več tisoč kilometrov stran.

Spoznajte tiste tipe sostanovalcev (identificirali so jih na CNN-ovem popotniškem portalu CNN GO), za katere si ne želite, da bi spali v postelji nad ali pod vami.

Požeruh

Kako ga prepoznati: Nesprestano jé. In to najbolj nezdrave in očem neprijetne reči. Njegovo ležišče je videti hujše kot Shrekov brlog, družbo mu ponoči na njem delajo mravlje.

Razlogi, da ga ne marate: Ko drobtine iz njegove brade najdejo pot na prostost in se odbijejo od majice (ki je sicer celotna v madežih od hrane), pristanejo na tleh. Ali pa na vaši postelji.

S čim se lahko odkupi: Ko vaš jezni pogled napačno interpretira kot zanimanje, vam ponudi jogurt ali pa čokoladico.

Drobtine na vaši postelji so lahko odličen zajtrk. Pa še brezplačen! (Foto: AP)

Polulanec

Kako ga prepoznati: Po lestvi postelje gre gor in dol v eni noči tolikokrat, kot da bi bil za to plačan. Potem pa še enkrat in še in še in še.

Razlogi, da ga ne marate: V trenutku, ko vam uspe končno zaspati, zgreši lestev, njegova noga pa pristane na vaši roki.

S čim se lahko odkupi: Da vas zgreši s curkom, ko mu ne uspe pravi čas priti do stranišča.

(Foto: sxc)

Obsedenec s čistočo (ponavadi prstov na nogi)

Kako ga prepoznati: Na zalogi ima nedoločljivo število odrezanih nohtov, soba (in skorajda ves svet) pa zanj predstavljata osebne toplice. Da je v sobi, veste, še preden stopite vanjo, saj vas že na hodniku pozdravi zvok škarjic, s katerimi si striže nohte.

Razlogi, da ga ne marate: Njegovi odrezani nohti najdejo pot v še tako majhen kotiček sobe in seveda jih je največ ravno v vaši postelji. Dodaten razlog ni potreben.

S čim se lahko odkupi: Ko opazi vaše neurejene kremplje, vam posodi opremo za pedikuro.

(Foto: splet)

"Prava" popotnica

Kako jo prepoznati: Ona bo prepoznala vas. Kot nekdo, ki mu je mar. Raziskala je že vsak skriti kotiček sveta, kar vam bo ob vsaki priložnosti tudi povedala. Nedvomno se bo pohvalila s potovanjem v Nepal, saj meni, da je zaradi budističnih destinacij bolj razsvetljena kot vi.

Razlogi, da je ne marate: Čeprav ste zadnjih deset let čisto vsak zasluženi cent varčevali ravno za potovanja, vam nikoli ni in ne bo uspelo obiskati krajev, o katerih govori.

S čim se lahko odkupi: Z rabljeno zbirko vodičev Lonely Planet.

(Foto: splet)

"Zalezovalec"

Kako ga prepoznati: Našel bo kakršenkoli razlog za pogovor z vami, ki pa se ne bo nikoli končal. "Je to Rolex? Nekoč sem na Tajskem kupil ponaredek, nato pa ga doma prodal za trikrat več. Veš, delam v trgovini. Kaj pa ti počneš?"

Razlogi, da ga ne marate: Takšnemu človeku ne morete pobegnili. Ko mu pustite izustiti stavek ali dva, ste pečeni. Nikoli vas ne bo zapustil (vsaj dokler ne boste vi pobegnili iz mesta). A ni lepo, da imate družbo pri kuhanju, pranju, sprehajanju, raftingu, ogledu mesta, … ? Ne.

S čim se lahko odkupi: Morda vama bo uspelo kje dobiti kosilo ceneje – 2 za ceno 1.

Ste pomislili na igro skrivalnic? (Foto: splet)

Glasbenik

Kako ga prepoznati: S seboj bo imel vedno inštrument. Najverjetneje kitaro, kar je definitivno bolje kot kakšno piščal. Najlažje ga boste našli v skupnih prostorih (s kitaro), vaši sobi (s kitaro), jedilnici (s kitaro) ali kopalnici (s kitaro).

Razlogi, da ga ne marate: Ko nastopa (torej poje) ima na obrazu trpeči izraz, kakršnega meni, da morajo imeti umetniki. In nič ni hujšega, če nekemu tujcu med izvedbo pesmi na plan v obliki solza privrejo vsa zatirana čustva zadnjih let.

S čim se lahko odkupi: Pri kateri od pivskih igric lahko poskrbi za glasbeno podlago.

(Foto: Jaka Gasar)

Prisklednik

Kako ga prepoznati: "Boš to pojedel do konca?" je stavek, ki iz njegovih ust pride večkrat na dan. Nima sramu, ko pride do hrane (seveda vaše), pa čeprav je to samo že stara, trda skorja pice.

Razlogi, da ga ne marate: Težko prislužen denar porabite za par kosov slanine, zaradi tega prisklednika pa se potem počutite krive, ker z njim ne želite deliti "samo enega koščka".

S čim se lahko odkupi: V vas vzbudi dobrodelnost in željo, da nahranite lačne.

Ste pripravljeni deliti zajtrk? (Foto: splet)

Potovalni snob

Kako ga prepoznati: Po "dreadih". Bil je v številnih mestih, za katere ste slišali prvič (in imen katerih, roko na srce, sploh ne znate izgovoriti). In čeprav ga doma čaka denarni sklad, ki mu ni videti dna, se pogovor z njim bolj ali manj vrti le okoli revščine.

Razlogi, da ga ne marate: Nos viha že samo ob omembi malo bolj turističnih reči, kot so na primer načrt mesta ali pa prha. Nemudoma začne govoriti o reševanju neke živalske vrte, pri kateri je sodeloval, ko se je družil z enim od plemen na Slonokoščeni obali.

S čim se lahko odkupi: Ker se tako zelo dobro razume z vsemi lokalci, je verjetno še najlažja tarča za roparje.

(Foto: Daylife)

Par

Kako ju prepoznati: Skupaj jesta, spita, pomivata posodo, kuhata, pereta perilo. Z drugimi se ne družita, da ne bi prišlo do kakšnega izpada ljubosumja.

Razlogi, da ju ne marate: Skupinskega druženja se ne udeležita, ker na YouTubu gledata posnetke prisrčnih muc. In se zraven hihitata.

S čim se lahko odkupita: Ker imata dovolj samo eno posteljo, imate vi na voljo dodaten prostor za odlaganje umazanih oblačil.

Njune ustnice se ne dotikajo samo takrat, ko jesta in pijeta. (Foto: sokumentacija Dnevnika)

Klepetulja

Kako jo prepoznati: Ne glede na to, koliko ljudi je v sobi, bo po telefonu z mamo predelala vse od zajtrka do premikov v njenem črevesju.

Razlogi, da je ne marate: Zaradi nje boste prebedeli celo noč.

S čim se lahko odkupi: Posodi vam telefon, da lahko pokličete domov.