Kot smo že poročali pred mesecem dni, je Ray, 17-letni fant, samega sebe prijavil policiji. Dejal je, da odkar mu je pred leti umrla mati, sta z očetom živela v gozdu. Oče mu je bil naročil, da v kolikor se kaj nepričakovanega zgodi, naj vzame kompas in gre proti severu, kar je angleško govoreči fant tudi storil, potem, ko je oče umrl za posledicami padca. Očeta naj bi zakopal v grop in 14 dni hodil proti severu ter prišel do Berlina.

Tako naj bi bil videti Ray. (foto: Ap)

Najstnik, ki tekoče govori angleško, ne zna pa dobro govoriti nemško, noče, da bi ga slikali in s pomočjo slike našli njegovo družino.

Poročali smo tudi: ''Gozdni deček'' si želi nazaj v divjino: Postelja mu ni udobna, ''raje bi spal v gozdu''

Policija in socialni delavci so kmalu, približno dva tedna po tem, ko je Ray prišel k njim, začeli sumiti v resničnost njegove zgodbe. Ne razumejo, zakaj deček ni povedal o sebi nič drugega kot svoje ime, ime očeta in matere ter kdaj je rojen. Sam trdi, da se preteklosti ne spominja. Zdravniki po drugi strani trdijo, da je deček popolnoma zdrav, ne kaže nobenih znakov izgube spomina ali mentalnih problemov.

Ray prav tako preiskovalcem noče dati vzorca svojega DNK. Pretekli teden se je namreč na berlinsko policijo javil švedski par, ki meni, da bi deček lahko bil njun vnuk. Pristala sta na DNK teste, pa Ray noče darovati svojega vzorca.

Policija primer vsekakor še vedno preiskuje, vedno bolj pa sumijo, tako Daily Mail, da 17-letnik ne govori resnice.