Zatem na prizorišče pride ameriška vojska, ki preiskuje možni padec letečega predmeta, ki so ga na radarju zaznali pred nekaj dnevi. Predmet se je na radarju pojavil, izginil, obstal na mestu in se nato spet premikal z neverjetno hitrostjo. Na nebu nad ameriško zvezno državo Nova Mehika je nato plovilo izginilo z radarja.

Ker je kmet celemu mestu povedal, kaj se je zgodilo na njegovi zemlji, vojska ni potrebovala veliko časa, preden ga je našla. Dele plovila so zaplenili, kmet pa je moral obljubiti, da bo ostal tiho. Vojska je izdala sporočilo za medije, da so na kmetiji v Roswellu našli ostanke neznanega letečega predmeta, torej NLP-ja. Izjavo so že po nekaj urah preklicali, vojska je spremenila svojo zgodbo in zatrdila, da je šlo pravzaprav za vremenski balon.

In pri tem bi tudi ostalo, če se ne bi čez nekaj desetletij, v 70. in 80. letih začeli pojavljati ljudje, ki so trdili, da poznajo pravo resnico o Roswellu. V bližini strmoglavljenja naj bi našli trupla, delno človeške oblike, velikih glav, brez očesnih vek in sive barve kože. Trupla in ostanke plovila naj bi premestili v Nevado, v skrivno ameriško bazo (Area 51), kjer so jih secirali in preučili. Nekatere teorije celo trdijo, da na podlagi izsledkov teh raziskav izvira vsa tehnologija, ki jo danes poznamo – od mikročipov do modernih letal, ki jih radarji ne morejo zaznati.

Leta 1995 pa se je zgodila senzacija, ki je vznemirila ves svet - v javnost so prišli posnetki obdukcije roswellskih Nezemljanov. Vendar pa je posnetek izdelal Ray Santilli, ki je to priznal leta šele 2006.

Prav tako leta 1995 je urad ameriške zračne službe objavil poročilo, ki je zaključilo da so zasežene razbitine pravzaprav ostanki skrivnega vladnega programa, imenovanega Project Mogul, v sklopu katerega so na visoko višino spuščali posebne balone, ki naj bi zaznavali zvočne valove s sovjetskih testiranj atomskih bomb in raket.

Leta 1997 je bilo izdano še eno poročilo, ki trdi, da so bila trupla "Nezemljanov" pravzaprav kombinacija nedolžnega prepleta spominov na vojaške nesreče, v katerih so bili vojaki poškodovani ali ubiti, pa tudi najdbe antropomorfnih lutk v vojaških programih, kot je bil projekt High Dive, ki so ga izvedli v petdesetih letih prejšnjega stoletja.

Vendar pa so takšne trditve prihajale od najrazličnejših virov – od neuspešnih znanstvenikov pa do popolnoma neuravnovešenih ljudi. Težko je oceniti, kaj je resnica in kaj laž. Sicer pa je pred tednom dni ena najbolj uglednih svetovnih založb Hachette objavila knjigo avtorice Annie Jacobson z naslovom "Area 51: Necenzurirana zgodovina najbolj skrivne ameriške vojaške baze".

Preberite še:

- Kdo je ubil Johna F. Kennedyja?

- Padec newyorških dvojčkov šokiral svet