Revija z naslovom „Navdih“ je po mnenju obveščevalcev plod ameriškega državljana Samirja Khana, ki zdaj živi v Jemnu. Druga številka je izšla na deseto obletnico samomorilskega napada na vojaško ladjo USS Cole. Prva pa julija. Christopher Boucek, strokovnjak za Jemen, je dejal, da datum izida ni naključen.

V članku, ki opisuje načina napada s poltovornjakom, je navedeno, da je takšen napad smiselno izvesti v državah, kjer ljudje „podpirajo izraelsko okupacijo Palestine, ameriški napad na Afganistan in Irak ali tam, kjer so žalili podobo Muhameda“. Med nasveti kako izvesti napad pa je še navedeno: „Da dosežete največje število žrtev, morate voziti dovolj hitro, da še vedno obdržite nadzor nad avtomobilom in zadenete čim več ljudi.“

„Najprej izberite lokacijo. V obiskani restavraciji v Washingtonu v času kosila lahko ubijete tudi kakšnega predstavnika ameriške vlade. Ubiti zaposlene v vladi je ključnega pomena, lokacija pa bo pritegnila tudi večje število medijev,“ je še vključeno med nasvete.

Prvo številko revije lahko najdete na tej povezavi.