Cassandra naj bi se tako poskušala kosati s svojim nemškim kolegom Paulom, ki je pravilno napovedal zmagovalca vseh sedmih tekem na svetovnem nogometnem prvenstvu, v katerih je nastopila Nemčija, obenem pa ni zgrešil niti pri napovedi končnega zmagovalca mundiala.

Podoben izziv so naložili tudi Cassandri in jo povprašali o tem, kdo bo zmagal na volitvah, ki bodo v Avstraliji potekale 21. avgusta. Ker hobotnica pač ne zna govoriti, so ji na izbiro ponudili kar fotografiji obeh glavnih političnih akterjev - premierke Gillardove in vodje opozicije Tonyja Abbotta.

Odločitev hobotnice je bila po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povsem nedvoumna. Najprej so ji ponudili fotografijo Gillardove, ki se jo je oklenila z vsemi lovkami. Nato so ji ponudili še fotografijo Abbotta, ki pa je ni tako navdušila. Pravzaprav jo je celo razburila, saj je hobotnice ob tem spustila črnilo, ki ga tovrstni mehkužci sprostijo v primeru nevarnosti.

Kljub temu, da so mnogi Avstralci "prerokbo" Cassandre že privzeli kot splošno dejstvo, pa je profesor Rob Harcourt, ki se ukvarja prav z življenjem v morjih, opozoril, da je razpoloženje hobotnic izrazito muhasto. "Hobotnica utegne na določen dan biti drzna v sleherni situaciji, že naslednji dan pa jo lahko popadeta plašnost in bojazljivost," je dejal Harcourt.

Ker je do volitev še dolgih pet tednov, tako obstaja velika verjetnost, da bo Cassandra nekoliko spremenila svojo "napoved" in črnilo v prihodnje spustila tudi ob pogledu na Gillardovo.