Literarni kritik Belpoliti po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa v knjigi, ki sloni na semiotiki, kot jo razlaga Umberto Eco, ugotavlja, da se italijanski premier med drugim zgleduje po nekdanjem ameriškem predsedniku Ronaldu Reaganu. Berlusconi pred fotoaparati in kamerami zamenja pozo in se jim nastavlja kot pred ogledalom, piše Belpoliti, ki je Berlusconija analiziral na podlagi njegovih fotografij.

Berlusconi, ki ga v Italiji imenujejo Il Cavaliere (Vitez), naj bi že dvakrat legel pod nož lepotnega kirurga. Prvič naj bi si dal popraviti oči, drugič pa vstaviti lasne vsadke. 72-letni Berlusconi si barva lase, bil pa naj bi tudi naličen. Kot piše Belpoliti, ki je le v nekaj dneh prodal 10.000 izvodov knjige Šefovo telo, je v "današnji družbi telo naša glavna prednost, edina vrednota, za katero moramo skrbeti," Berlusconi pa se tega nekoliko pretirano zaveda.

Na oblast je prišel "v občutljivem času", ko se mora spoprijeti z gospodarsko krizo, meni Belpoliti in dodaja, da se je Berlusconi ob izvolitvi 47-letnega Baracka Obame za ameriškega predsednika zavedel, da ni več mlad.