„Bil je očarljiv mož, do osebja je bil prijazen, zato je bil odličen delodajalec. O njem lahko govorite kar želite, a do nas je bil čudovit,“ je dejal Rosa Mitterer za Daily Mail. 91-letnica je za Hitlerja pričela delati leta 1932, ko je bila stara 15 let. Službo ji je predlagala njena sestra Anni, ki je za nacističnega vodjo kuhala v rezidenci Berchtesgarden v dvajsetih letih prejšnjega stoletja.

„Sestra mi je sporočila, da potrebuje služkinjo in da bi bila jaz primerna. Spomnim se dne, ko sem se z njim pogovarjala v kuhinji. Rekla sem mu, da je Anni moja sestra, kar ga je spravilo v dobro voljo, saj jo je imel rad. Hitlerja sem spoznala kot prijaznega moža,“ je dejala.

Rosa se spomni tudi prve Hitlerjeve prošnje. Vodja jo je zmotil med čiščenjem skodelic iz porcelana in dejal: „Oprostite, ker Vas motim, vendar prosil bi Vas, če mi lahko skuhate kavo in jo skupaj z ingverjevimi piškoti prinesete v mojo delovno sobo.“

V okviru svoje službe je Rosa tudi razvrščala pisma oboževalcev in darila, ki so jih v velikih vrečah dostavljali v rezidenco. „Pošiljali so cigare, lončke marmelade, rože in fotografije. Večino daril smo poklonili revnim kmetom v bližini Hitlerjeve rezidence,“ je dejala Mittererjeva, ki je med drugim spoznala tudi Hitlerjevo ljubico Evo Braun. „Ob blizu ni bila tako ljubka,“ je dejala.