Pomemben element nove sheme in uredniške politike pa poleg športa še vedno ostaja glasba ter specializirane in medijsko priznane glasbene oddaje, brez katerih bi si radio Gama MM že kar težko zamišljali. Široki opus popularne glasbe je na Gamini frekvenci prisoten vse dni v tednu. Skozenj se prepleta govorni del s priljubljenimi voditelji in voditeljicami, Miho Merlakom, Gospodom Ravnateljem, Nino Gajič - Murphy, Evo Irgl, Nino Ivandič in Petro Popit. Glasbeno opremo na radiju že tradicionalno vodijo v glasbi prepoznavna imena, kot sta bila DJ Boru-T in DJ Pero, sedaj Uroš Majerle.

Drugi prepoznavni obraz ljubljanskega radia pa so tematske, specializirane večerne radijske oddaje, ki so na programu radia že več let, med poslušalce pa privabijo tudi bolj zahtevne glasbene okuse.

Sodobno plesno glasbo (techno, house, trance,…) najbolj izčrpno pokriva sobotna oddaja Blue Room (ob osmih zvečer). Njen glasbeni slog so seti svetovno priznanih didžejev, nekateri izmed njih so tudi gostje v studiu. Celoto oddaje tvorijo še klubske informacije, zanimivosti, modni in glasbeni prispevki. Oddajo vodita in pripravljata Denis Papič in Andrea Rozina.

Glasnik house glasbe je sredina oddaja House FM. Štiri večerne ure sestavlja lestvica, modni gost, glasbene novosti in nočni DJ set. Ustvarjalci oddaje so Boru-T, DJ Shark, Nika Urbas, Eva Irgl in Joy Machine.

Radyoyo ob torkih po deveti uri zvečer predstavlja novitete znotraj glasbenih stilov, ki imajo za osnovo t.i. lomljeni ritem. Prvi del oddaje je informativni, z novicami domače in svetovne glasbene scene, sledi lestvica in skrivnostni svet. Oddajo vodi Tina, pripravlja pa jo ekipa Radyoyo. Ista ekipa ima na razpolago tudi pozni večerni četrtkov termin, za nastope v živo domačih in tujih didžejev, reportaže iz večerov doma in po svetu, zanimive intervjuje, itd.

Ob nedeljah med 20.00 in 22.00 pa priznani slovenski glasbeni kritik, publicist, pesnik, itn. Jure Potokar pripravlja oddajo o klasičnem, tradicionalnem mainstream jazzu. Oddajo Rad imam Jazz deli na dva dela, prvi je bolj informativen, drugi pa predstavitvam mojstrovin jazz zakladnice. Med vrsticami glasbe pa ne moremo mimo vsakodnevnega športnega programa ter njegovih neutrudnih novinarjev, Aleša Varoge in Grege Severja. Šport na Gami MM vsebuje informacije, pogovore, rezultate, športno loterijo, prenose v živo (košarka, hokej, nogomet, rokomet, formula 1) ter vse drugo, kar zanima zveste športne poslušalce.