Seal Henry Olusegun Olumide Adeola Samuel, se je rodil 19. februarja 1963 v Londonu. Diplomirani arhitekt je pred glasbeno kariero delal v različnih londonskih birojih. Nekateri ga bolje poznajo tudi kot moža svetovno znane manekenke Heidi Klum.

Seal trenutno promovira svoj peti studijski album System. Izšel je novembra 2007 in je stilsko in glasbeno zelo podoben Sealovim projektom iz začetka njegove kariere. Singel tega albuma je glasbeno dodelan Amazing. Zelo odmeven na temu albumu je hit Wedding Day, katerega sta v duetu zapela s Heidi Klum.

V osemnajstih letih je Seal izdal 5 albumov, izoblikoval svojevrsten glasbeni slog in osvojil množice.
Žanr glasbe je raznovrsten, kot sam pravi, se v njegovih melodijah prepleta vse od soula, housa, rocka, dance ritmov, bluesa do R&B-ja. Med njegovimi večjimi hiti vsekakor veljajo pesmi Crazy, Fly Like An Eagle, Future Love Paradise in tudi Kiss from a Rose.

Seal bo prvič nastopil v Ljubljani, v okviru svoje evropske turneje, 14. julija 2008 ob 21h, v Hali Tivoli. Nadejamo se lahko izjemnega koncerta, kjer nam bo postregel s pestro izvedbo svojih novih ter starejših hitov.