V sporedu četrtega festivala Drugajanje bodo tako Confi-dance plesnega dueta Goran Bogdanovski in Dejan Srhoj, Wrestling Dostoievsky skupine Betontanc ter koreografski "omnibus" Igorja Sviderskega 4 PLUS 1 in gostujoča predstava z Madžarske What Sort of Tenderness, s katero Marta Ladjanszki in Reka Szabo že drugič gostujeta v Sloveniji. Festival je letos tudi žanrsko obogaten, saj bo prikazan plesni film Dom svobode Saše Podgorška, poleg tega pa bosta kot vsako leto na sporedu tudi dve delavnici - delavnica gledališke produkcije pod vodstvom Ire Cecič ter delavnica sodobnega plesa, ki jo bo vodila Marta Ladjanszki.

Po besedah ravnatelja II. gimnazije v Mariboru Ivana Lorenčiča gledališki prostor gimnazije postaja uveljavljeno prizorišče predstav, ki jih Mariborčani sicer pogrešajo. Te predstave mladim odpirajo svet gledališča, iskanja in abstrakcije, delavnice pa jim omogočajo, da z vrhunskimi ustvarjalci podoživljajo svet giba. Z Drugajanjem gimnazija uresničuje širšo vlogo šole, saj mladim omogoča razvoj ustvarjalnosti v najširšem smislu.

Umetniška direktorica Nevenka Koprivšek je pred festivalom dejala, da sodelovanje med zavodom Bunker in II. gimnazijo postaja stalnica jesenskega sodobnega scenskega dogajanja v Mariboru. V prerezu sodobnih tokov se program po njenih besedah iz leta v leto širi, je bolj bogat in raznolik."Vsak festival je nekakšno potovanje po neznanih pokrajinah, vodi nas želja po prevetritvi, spoznavanju drugačnega in novih idejah. Drugajanje je prostor srečevanj in praznovanja, v užitek tako ustvarjalcem kot obiskovalcem," je še dodala Koprivškova.