Lennonova pisma so dolgo veljala za skrivnost, kasneje so se začela pojavljati na dražbah. Uradnemu Lennonovemu piscu biografije Hunterju Daviesu, ki je glasbenika tudi osebno poznal, je tekom let uspelo izslediti večino od njih. V pričujoči zbirki, na katero je po daljšem oklevanju pristala Lennonova vdova Yoko Ono, jih bo objavljeno približno 290.

Številna pisma zbirke, v kateri bodo tudi nakupovalni seznami, posvetila in različna drobna sporočilca, bodo ob prevodu natisnjena tudi v izvirniku, bodisi v rokopisu bodisi natipkana, so sporočili iz Modrijana.

Pisma Johna Lennona bodo zanimiva tako za laične ljubitelje rocka kot za glasbene poznavalce in zgodovinarje, ki bodo, kot so prepričani pri Modrijanu, z njimi dobili možnost vpogleda v način razmišljanja ene največjih osebnosti 20. stoletja.

John Lennon se je rodil 9. oktobra 1940. Leta 1960 sta s Paulom McCartneyjem ustanovila skupino The Beatles, ki je zaznamovala 60. leta prejšnjega stoletja in prodala prek milijardo plošč po svetu. Po razpadu skupine je nadaljeval samostojno kariero in med drugim ustvaril mirovniško himno Imagine.