V sklopu FDF Amnesty International Slovenije že od leta 2009 podeljuje nagrado za najboljši film na temo človekovih pravic. Zanjo se bodo letos potegovali v tekmovalni program uvrščeni litovski dokumentarec Barzak v režiji Mantasa Kvedaraviciusa, japonski film Fukušima: Nikogaršnja cona režiserja Tošija Fujiware, egiptovski dokumentarec Mafrouza v režiji Emmanuelle Demoris, švicarski film Posebni let režiserja Fernanda Melgarja in egipčanski dokumentarec Tahrir 2011: Dober, grd in politik, ki so ga posneli trije mladi filmski naturščiki.

Letošnja retrospektiva, ki so jo organizatorji pripravili v sodelovanju s Slovensko kinoteko, bo posvečena glasbenim dokumentarcem, znanim kot "rockumentarci". V naboru so filmi o Johnnyju Cashu, Paulu McCartneyju, Davidu Bowieju ter skupinah The Rolling Stones in The Who.

Spremljevalni program bo obsegal dve okrogli mizi na temi jedrske energije in prihodnosti tradicionalnih medijev ter delavnice za učence in dijake.

Sklep festivala in razglasitev dobitnika nagrade Amnesty International Slovenije pa bo ne zaznamovala predvidena projekcija dokumentarnega portreta slovenskega striparja in ilustratorja Državljan Diareja ali Kdo je Tomaž Lavrič. Namesto napovedanega filma v režiji Dušana Moravca bo festival sklenila projekcija tunizijskega filma Bena Cheikha Nič več strahu.