Najprej podelili strokovne viktorje ...

Prvi voditelj Kobal je najprej podelil viktorja voditelju zabavne televizijske oddaje. Med nominiranci so bili Peter Poles, Vid Valič in Klemen Slakonja, viktor pa je šel v roke Klemna Slakonje.

Igor E. Bergant je dobil viktorja za najboljšega voditelja informativne oddaje. Nominirani sta bili še Manica Janežič Ambrožič in Darja Zgonc.

In kdo je najbolj obetavna medijska osebnost? V ožjem krogu so bili novinarka oddaj o kulturi na TVS Polona Balantič, voditeljica oddaje Svet na Kanalu A Nuša Lesar in voditelj oddaje (Ne)pomembne stvari na TVS Blaž Šef. Vid Valič je viktorja izročil Poloni Balantič.

Gojmir Lešnjak je podelil viktorja za najboljšo informativno oddajo, dobili so ga Odmevi. Poleg Odmevov sta bili nominirani še oddaji 24ur in Globus.

Nominiranci za najboljšo dokumentarno oddajo so bili Aleksandrinke, Medijska vojna - Padec tabujev in Nevidni. Slon in sadež sta viktorja podelila Aleksandrinkam.

V kategoriji otroške in mladinske TV-oddaje so viktorja dobile Male sive celice, nominirane so bile še oddaje Impro TV, Muzikajeto in Tranzistor.

Misija Evrovizija je dobila viktorja za zabavno TV-oddajo in premagala oddaji Ljubezen skozi želodec in Slovenija ima talent.

Med igranimi TV-oddajami ali TV-filmi so bili nominirani Moji, tvoji, najini, Na terapiji in Zmaga ali kako je Maks Bizgec zasukal kolo zgodovine. Viktorja je dobila serija Na terapiji.

... sledili so viktorji popularnosti

Potem, ko so bili strokovni viktorji podeljeni, se je pričela podelitev viktorjev popularnosti. Za najboljšo televizijsko oddajo je viktorja iz rok Lada Bizovičarja dobila oddaja 24ur, poleg nje sta bili nominirani še Misija Evrovizija in Na Zdravje!.

Za najboljšo televizijsko osebnost je viktorja dobil Klemen Slakonja. Nominirana sta bila še Slavko Bobovnik in Boštjan Romih.

Viktorja za najboljšo radijsko osebnost je Ana Liza izročila Denisu Avdiću, ki je premagal Saša Hribarja in Andreja Karolija.

Med nominiranci za najboljšo radijsko oddajo so bili Val 202, Radio 1 in Radio Center, viktorja pa je dobil Val 202.

Na oder je nato stopil še Jonas Žnidaršič. Viktorja za najboljšega glasbenega izvajalca je podelil Tanji Žagar, ob kateri sta bila nominirana še Maja Keuc in Jan Plestenjak.

Nazadnje so podelili še viktorja za najboljšo spletno stran, ki ga je dobila stran 24ur.com. Sicer sta bili nominirani še spletni strani žurnal24.si in siol.net.

Proti koncu podelitve so počastili tudi lani preminulo glasbeno legendo Lojzeta Slaka. Ansambel Modrijani in Jan Plestenjak so se mu poklonili s ponarodelo pesmijo V dolini tihi.

Za Jonasom Žnidaršičem se je na voditeljskem mestu znašel Zoran Predin, ki je ekipi Kina Šiške podelil viktorja za posebne dosežke.

Janez Hočevar - Rifle je najprestižnejšo nagrado večera, viktorja za življenjsko delo, podelil Mitu Trefaltu.

Voditelji kot po tekočem traku

Voditelj prvega dela prireditve je bil Boris Kobal, nato ga je zamenjal Gojmir Lešnjak - Gojc, sledil je dvojec Slon in Sadež, pa Vid Valič. Nato je na oder stopil Lado Bizovičar v nekoliko nenavadni opravi, za njim pa je bila na vrsti Ana Liza, lik iz oddaje Spet doma. Nato so na oder stopili še Jonas Žnidaršič, Zoran Predin in Janez Hočevar - Rifle.

Organizatorji prireditve so imena voditeljev vse do zadnjega skrivali.