Eva Boto bo zapela pesem "Run", za katero so glasbo in besedilo napisali danski ustvarjalci Christina Schilling, Camilla Gottschlack, Henrik Szabo, Daniel Nillson in Soren Bundgaard; slednji se podpisuje le pod glasbo skladbe; za aranžma je poskrbel Gaber Radojevič.

Glasbo za pesem Verjamem je prispeval srbski avtor Vladimir Graić, ki je napisal glasbo za skladbo "Molitva", s katero Marija Šerifovič leta 2007 Srbiji priborila zmago na Eurosongu. Graić je tokrat poskrbel tudi za aranžma pesmi, katere avtor avtor besedila je Igor Pirkovič. Botojeva si je izmed slovenskih avtorjev izbrala zakonca Vlašič - Matjaž je avtor glasbe, Urša pa besedila za pesem A si sanjal me. Pri aranžmaju je Vlašiču pomagal Boštjan Grabnar.

Dvojčici Prusnik se bosta predstavili s pesmijo "Konichiwa", katere avtorja glasbe in besedila sta Bilbi in Gregor Stermecki. Za aranžma je poskrbel Teodor Amanovič - Toš. Zapeli bosta še skladbo "Love Hurts" avtorja glasbe in besedila Chirona Morpheusa v aranžmaju Iztoka Turka in pesem Magnifica Malo sreče, za katero je tekst napisala njegova soproga Barbara Pešut, avtor aranžmaja pa je Schatz!.

Prva bo nastopila Botojeva

Na današnji novinarski konferenci so določili tudi vrstni red skladb. Žreb je določil, da bo kot prva nastopila Botojeva z eno skladbo, potem pa se bodo pevke na odru izmenjavale. Misijo Emo bo v nedeljo, 26. februarja, vodil Klemen Slakonja. Pesmi bodo ocenjevali tako komisija, sestavljena iz sodnikov Raaya, Tine Marinšek, Jonasa in Darje Švajger, kot tudi gledalci. Izbrani bosta dve skladbi po izboru komisije in občinstva, končnega favorita pa bo izbralo občinstvo prek telefonskega glasovanja, je pojasnil Vardjan.

Razvedrilni program TV Slovenija je skladbe zbiral prek javnega vabila. Prejeli so 52 skladb od slovenskih in tujih avtorjev, od katerih so izbrali tri, tri pa so v sodelovanju s pevkama naročili, je povedal Vardjan. Komisijo so sestavljali Darja Švajger, Aleksander Radič in Mojca Menart.

Izbor za slovensko predstavnico na tekmovanju za Pesem Evrovizije je letos potekal po novem konceptu. V prvih štirih oddajah Misije Evrovizije se je predstavilo skupaj 32 kandidatov, od katerih se je polovici uspelo uvrstiti v nadaljnje tekmovanja. O najboljših so odločali sodniki pa tudi gledalci s telefonskim glasovanjem. Ti so v prvih šestih oddajah določili po dva nastopajoča, dva pa so dodali še sodniki, ki so v oddajah komentirali vse nastope kandidatov.

Letošnji Eurosong bo 22., 24. in 26. maja gostilo glavno mesto Azerbajdžana Baku. Slovenija bo nastopila v drugem polfinalu tega glasbenega tekmovanja.