Pro.PR konferenca poteka enkrat letno v različnih krajih in državah. Ustanovljena je bila leta 2003, da bi povezala strokovnjake iz držav nekdanje Jugoslavije. Kot je na današnji novinarski konferenci v Mariboru pojasnil Koletić, bo jubilejna 10. konferenca potekala med 22. in 24. marcem v Mariboru in bo "zagotovo PR dogodek leta v Sloveniji".

Ob jubileju bodo prvič podelili več nagrad na področju odnosov z javnostmi, ki bodo šle tudi v slovenske roke. Med osemnajstimi nagrajenimi strokovnjaki na tem področju (t.i. Pro.Pr awards) bodo tudi nekdanji vodja vladnega urada za komuniciranje Gregor Krajc, predavatelj in analitik Dejan Verčič in lobist Miloš Čirič. Obenem bodo podelili nagrado mestu (Vision City) in menedžerju (Vision Manager), ki sta naredila korak naprej pri ustvarjanju javne podobe. Slednjo bo prejel Jože Mermal, ki je "uspel pozicionirati nekdanji skladiščni prostor BTC kot eno od vodilnih podjetij v Sloveniji".

"BTC je danes prepoznavna blagovna znamka ter ponos slovenskega gospodarstva," piše v utemeljitvi nagrade. Med mesti pa se je, na presenečenje lokalnih novinarjev, najbolje odrezal Maribor. "Maribor se je uspel iz nekdaj močno industrijskega mesta preoblikovati v univerzitetno in turistično središče.

Župan Franc Kangler je kljub finančni krizi razumel pomembnost 'brendiranja" in pozicioniranja mesta tudi zunaj slovenskih meja. S svojimi odločitvami je ustvaril podobo mesta Evropske prestolnice kulture, Evropske prestolnice mladih in gostitelja Zimske univerzijade ter ustvaril novo percepcijo Maribora v drugih evropskih državah," so odločitev pojasnili v podjetju Apriori komunikacije.