Po prireditvi, kjer so obeležili tudi 40. obletnico revije Jana, je Reichmanova povedala, da ji naziv Slovenke leta pomeni predvsem priznanje ljudi, v glavnem žensk. "Vem, da imamo ženske podobna mišljenja in okuse. Moške imam rada, ampak so drugačni, to so druga bitja," je dejala in dodala, da so zanjo najbrž glasovale predvsem ženske. "Mislim, da moški tega ne počnejo. Mogoče, če bi šlo za kakšne nogometne ljubljence, bi še, ampak za Slovenko leta pa ne, še posebej, če je toliko stara," je dodala.

Kot je povedala, je pri svojem delu delala za otroke ter za otroka, ki je v njej. "Sebe sem tolažila, sebi sem risala, ampak bilo je tudi za njih," je razložila. Dejala je še, da je ženske pri izboru Slovenke leta najbrž prepričala prav zaradi otrok. "Mislim, da so ženske vedno nekako občutljive preko otrok," je razložila in dodala, da se je ženskam najbrž priljubila, ker imajo otroci radi njene ilustracije.

Poleg Reichmanove so bile med nominirankami letos tudi pevka Maja Keuc, ravnateljica vrtca in defektologinja Dragica Kraljič, smučarka Tina Maze, medicinska sestra babica Vilma Novak, vodja slovenske ekološke semenarske hiše Fanči Perdih ter informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar. Nominirali so še vrtnarko in avtorico knjig o urejanju vrtov Ruth Podgornik Reš, generalno sekretarko Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki odhaja v pokoj, Majdo Struc ter Vilmo Topolšek z ene prvih turističnih kmetij v Sloveniji.

Pred prireditvijo je kandidatke sprejel predsednik republike Danilo Türk s soprogo Barbaro Miklič Türk. Predsednik se jim je v nagovoru zahvalil za njihov prispevek k razvoju slovenske družbe. Lani je naziv Slovenka leta prejela smučarska tekačica Petra Majdič, pred njo pa nekdanja ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal. Leta 2008 ga je prejela pesnica Neža Maurer, leto pred tem pa zdravnica Lilijana Kornhauser Cerar. Slovenko leta so prvič razglasili leta 1988.