Posnetek je v relativno kratkem času na spletnih družbenih omrežjih dosegel že skoraj kultni status, na spletni strani Reddit.com ("prvi strani spleta“) pa je danes dosegel tudi drugo mesto med najbolj priljubljenimi novimi video posnetki na vsem spletu. V prvih 24 urah si je na Youtubu posnetek namreč ogledalo več kot 200 tisoč uporabnikov.

Poleg velikega spletnega odziva, so se na napovednik množično odzvali tudi mediji s prostora bivše Jugoslavije, mnogi pa so nekritično celo poročali, da je film že zaključen. To sta avtorja posnetka, Žiga in Boštjan Virc že demantirala in povedala, da gre za projekt v delu, ki naj bi bil predvidoma zaključen leta 2013.

Samo idejo dokumentarne drame sta sprva želela realizirati v obliki igranega filma, a sta, tako pravita, tekom raziskovanja dejstev okoli zgodbe naletela na kopico "neverjetnih podatkov, ki so se začeli povezovati v resnično zgodbo“. Igran film se je posledično preoblikoval v dokumentarno dramo, kjer bodo arhivskim in dokumentarnim posnetkom dodani zgolj igrani prizori, ki med arhivskimi video posnetki ne obstajajo.

Brata Virc pravita, da je vsebina napovednika zgolj začetna hipoteza filma, ki jo želita še raziskati, pravita pa, da je 90 odstotkov navedb v napovedniku resničnih in že raziskanih. Pri tem ciljata predvsem na vlogo Hermana Potočnika Noordunga pri vesoljski tekmi. Opomnila pa sta tudi na zanimiv podatek, da je Tito od ZDA prejel kamen z Lune.

Napovednik je vsekakor dvignil veliko obrvi, le čas pa bo pokazal, če se za dokumentarno dramo bratov Virc – Žiga Virc je filmski javnosti že znan po filmu Trst je naš – skriva neodkrito poglavje zgodovine Jugoslavije ali pa gre za dokumentarno dramo po vzoru Woody Allenovega filma Zelig.