Umrl je v bolnišnici v Teksasu, vzrok smrti pa je bila pljučnica, posledica raka na požiralniku. Za seboj je pustil ženo, Carol Blue, in njuno hčer Antonio, pa tudi dva otroka iz prejšnjega zakona, Alexandra in Sophio.

Urednik Vanity Faira Graydon Carter je pokojnega Hitchensa opisal kot izjemno inteligentnega človeka: "Tisti, ki so brali njegove knjige, so dobili občutek, da ga poznajo, in tisti, ki so ga poznali, so lahko neverjetno srečni."

Hitchens se je rodil leta 1949 v Portsmouthu, diplomiral pa je leta 1970 na Oxfordski univerzi. Kariero je začel kot novinar v Veliki Britaniji, pozneje pa se je preselil v New York in tam novembra 1992 postal redni sodelavec Vanity Faira.

Diagnoza postavljena lansko leto

Junija 2010 so mu diagnosticirali raka, o svojem pešajočem zdravju pa je pisal tudi v svoji kolumni pri zgoraj omenjeni reviji.

Podpiral je vojno v Iraku in tudi Georga W. Busha pri njegovi drugi izvolitvi leta 2004, zaradi česar je bil deležen precejšnjih kritik. Toda tudi sam je rad kritiziral. Billa Clintona je na primer označil za "ciničnega, ambicioznega suroveža", Henry Kissinger je bil zanj "vojni zločinec", mati Tereza pa "goljufiva fanatičarka".

Napisal je sedemnajst knjig, vključno s knjigo Trials of Henry Kissinger. Lansko leto je izšla zbirka njegovih zapisov z naslovom Arguably.