Po njenih besedah je kultura v programih političnih strank zastopana zelo različno. Skrb pa ji na tem področju zbujata predvsem programa Državljanske liste Gregorja Viranta in stranke SDS, tudi v kontekstu rejtingov omenjenih strank v tem trenutku. Vprašanje kako misliti kulturo je danes po njenih besedah zreducirano na zelo pragmatične razmisleke v smislu koliko ministrstev bomo imeli v bodoče, oziroma kako bo vlada v bodoče vitkejša in kako bo vitkejša javna uprava, pri tem pa je zanemarjen širši kontekst na področju kulture. Vendar pa se lahko, kot je poudarila, takšno razmišljanje izkaže kot usodno.

Kot tisto, ki bi rada še posebej "hujšala" na račun kulture, je izpostavila listo Gregorja Viranta, ki v programu predvideva ukinjanje ali pripojitev javnih agencij drugim inštitucijam, med njimi tudi Javne agencije za knjigo RS (JAK), kar je po njenem prepričanju nedopustno. Spomnila je, da je ustanovitev JAK pravzaprav sprejela vlada Janeza Janše, poleg tega, kot je dejala, deluje dobro. Program SDS, ki prav tako daje velik poudarek krčenju, kulturo vidi le v točki, ko se dotakne kreativnih industrij, torej znotraj polja gospodarstva. Kulturo umesti v sistem podpore kreativnih industrij, sicer se z njo ne ukvarja.

Program stranke Zares za področje kulture pa aktualizira program, ki so ga predstavili že leta 2008 in ki so ga sedaj posodobili ter prilagodili spremenjenim razmeram in uresničenim nalogam v iztekajočem mandatu. Veliko načrtov, ki so si jih zastavili tedaj, je uresničenih, razen tistih, ki so doživeli hude blokade, je dejala. Tako niso izpeljali posodobitve javnega sektorja, čeprav jo je sama umestila med prednostne naloge svojega mandata. Kot je še povedala, so rešitve že pripravljene in sama verjame, da jih bo prihodnji minister za kulturo "pograbil", saj so dobre.