Kljub milijonskim investicijam namenjenih v zdravstvene raziskave, se stopnja smrtnosti ne zmanjšuje. V Zahodnem svetu smrt navadno pogojujemo z „veliko peterico“: bodisi jo povzroči srčni infarkt, kap, rak, motnja dihal ali pa odpoved pljuč. 

Možnost za smrt pa se seveda bistveno poveča, če ljudje živimo aktivno in zanimivo življenje. Dr. Sarah Brewer tako svetuje:

Ne vznemirjajte divjih živali

Večina smrtnih primerov, ki so povezani z napadi živali, pripisujemo pikom kač (100.000 letno) in pikom škorpijonov (5.000 letno). Torej, če srečate nevarno bitje, ne bežite. Ostanite mirni in se počasi odstranite. Izogibajte se očesnim stikom(recimo v primeru srečanja z medvedom).

Zamotite se

Če ste kdaj potarnali „na smrt mi je dolgčas“, se verjetno prav veliko niti niste zmotili. Namreč, nekatere raziskave potrjujejo, da posamezniki, ki se pogosto dolgočasijo, so dvakrat bolj podvrženi boleznim srca oz. imajo večjo možnost, da jih doleti srčna kap.

Izogibajte se kuhinji

42 odstotkov smrtnih nesreč se pripeti v naših domovanjih. V kuhinjah seveda hranimo ostre predmete, vroče ponve ipd. Verjetnost, da umrete v kuhinji tako znaša 1: 1.500.

Celoten seznam nasvetov si lahko preberete v izvirnem besedilu TUKAJ.