Rockerji Res Nullius so po nekajletnem premoru letos poleti izdali svoj peti studijski album Prekletih bazar, ki prinaša deset skladb. Na radijskih postajah že predvajajo prvi singel z albuma z naslovom V vagonu raztrganih duš, ki pripoveduje o večni bitki posameznika, predanega rock'n'rollu, njegovi sli po življenju, svobodi in neodvisnosti. Glavno sporočilo pesmi je, da moramo biti samosvoji, si izboriti svobodo in misliti s svojo glavo.

Album so Velenjčani posneli v Mostarju s producentom Žaretom Pakom. Izšel je v samozaložbi v zgolj 1000 izvodih in ga ni mogoče kupiti v prosti prodaji.

Skupina Res Nullius neprekinjeno deluje dve desetletji. Že za prvenec "No One Can Like The Drummer Man" iz leta 1993 je požela odlične kritike, izidu drugega albuma "Dead Town Dogs" pa je sledila koncertna turneja po Sloveniji in tujini. Ameriška revija Flipside jih je tedaj proglasila za enega najboljših punk rock bendov za železno zaveso. Prvi dve plošči so posneli v angleščini, s tretjo Zdravo je biti divji pa so dokazali, da so lahko prepričljivo izpovedni, vokalno ekspresivni in zvočno pristni tudi slovenščini, piše v sporočilu za javnost.

V 20 letih delovanja se je zasedba skupine večkrat spremenila. V Kinu Šiška bosta v sredo stalna člana - pevec Zoran Benčič in kitarist Boštjan Senegačnik - nastopila skupaj z bobnarjem Janezom Marinom in basistom Boštjanom Časlom, ki z Res Nullius sodelujeta vse od leta 2002. Nova člana sta skupini tedaj vlila sveže energije in nastal je četrti studijski album Revolver ljubezni.

V sklopu slovenske turneje so Res Nullius na začetku novembra nastopili že v Krškem in Bistrici ob Sotli, ljubljanskemu koncertu bosta sledila nastopa v velenjskem eMCe in celjskem klubu Metropol, 3. decembra bodo fantje nastopili v ljubljanskem Orto baru, turnejo pa sklenili 23. decembra v Rdeči dvorani v Velenju.