Sodobna družina je prejela pet nagrad: za žensko stransko igralko v komediji (Julie Bowen za vlogo Claire Dunphy), najboljšega stranskega igralca v komediji (Ty Burrell za vlogo Phila Dunphyja), najboljši scenarij za komedijo (Michael Alan Spiller za del Noč čarovnic), najboljšo režijo za komedijo in najboljšo komično nanizanko.

Ty Burrell in Julie Bowen. (Foto: AP)

"O moj Bog, res ne vem, o čem bom prihodnji teden govorila s psihiatrom,“ se je pošalila Bowenova. "Dobila sem nagrado!“ Njen televizijski soprog Ty Burrell pa se je ob tej priložnosti spomnil pokojnega očeta. "Pozno sem začel igrati. Oče je umrl še preden me je videl na odru, ne morem si pomagati, da me ne bi zanimalo, kaj bi si mislil o vsem tem … da grem v službo popolnoma naličen.“

Oglaševalci že četrtič najboljša dramska serija

Televizijska serija Oglaševalci (Mad Men) je že četrtič zapored osvojila naslov najboljše dramske serije, kar je bila zanjo tudi edina nagrada. Oglaševalci so premagali serijo Imperij pregrehe (Boardwalk Empire), ki je veljala za najmočnejšega konkurenta v kategoriji dramskih serij. Zgodba o pokvarjenih oblastnikih v New Jerseyju je na koncu osvojila le enega emmyja in sicer za najboljšo režijo dramske serije, ki jo je odnesel Martin Scorsese.

Igralska zasedba serije Oglaševalci. (Foto: AP)

Za glavno moško vlogo v komični nanizanki je nagrado prejel Jim Parsons in sicer za vlogo Sheldona Cooperja za nanizanko Veliki pokovci (The Big Bang Theory) in s tem pokopal upe Stevea Carella, ki je že petič po vrsti ostal praznih rok, njegova serija Pisarna, pa se poslavlja od televizijskih zaslonov. Emmyja za glavno žensko vlogo v komični nanizanki pa Melissa McCarthy za vlogo Molly Flynn v nanizanki Mike & Molly.

Nagrada presenetila Chandlerja (ter razočarala Hamma in Buscemija)

Nagrado za stransko žensko vlogo v drami je prejela Margo Martindale za nastop v Justified, emmyja za stransko moško vlogo je prejel Peter Dinklage za vlogo v Igri prestolov (Game of Thrones), Juliianna Margulies za glavno vlogo v drami Dobra žena (The Good Wife), za moško glavno vlogo v drami pa je nagrado prejel Kyle Chandler za nanizanko Friday Night Lights. Ta je prišel na oder povsem nepripravljen, saj sta za zanesljiva favorita veljala John Hamm (Oglaševalci) ter Steve Buscemi (Imperij Pregrehe).

Slavni objavljajo na Twitterju: Kako je podelitev emmyjev videti skozi oči zvezdnikov

V kategoriji glasbenih in komičnih oddaj je vlogo favorita upravičil "The Daily Show with Jon Stewart", v kategoriji resničnostnih oddaj pa "The Amazing Race". V kategoriji miniserij oziroma televizijskih filmov pa je slavila "Downtown Abbey", ki je ugnala favorizirano serijo o časih velike depresije "Mildred Pierce", ki se je na koncu zadovoljila le z dvema emmyjema in sicer enim za glavno igralko Kate Winslet.

Kate Winslet se je nagrade zelo razveselila. (Foto: AP)

"Mildred Pierce je bila kot mama sposobna neizmerne ljubezni. Ni pomembno, koliko si star in kaj počneš v življenju, nikoli ne boš nehal potrebovati matere. Tudi jaz jo bom vedno potrebovala. Zato – hvala ti, mama,“ se je Winsletova zahvalila po prejetem kipcu za glavno vlogo matere v času Velike gospodarske krize.

Škandal: Cenzurirali so Aleca Baldwina

Emmyja za glavno moško vlogo v tej kategorij je dobil Barry Pepper, ki je v seriji "The Kennedys" upodobil Bobbyja Kennedyja. Za favorita je veljal Edgar Ramirez v filmu "Carlos".

Podelitev emmyjev, ki jo je vodila igralka Jane Lynch, zvezda nanizanke "Glee", je prenašala televizija Fox. Podelitev ni minila brez škandala, saj so vnaprej posnet komični prispevek Aleca Baldwina cenzurirali, ker se je norčeval iz škandala prisluškovanj novinarjev medijske organizacije New Corp., pod katero spada tudi televizija Fox.