Koncert se je začel nekaj po 21. uri, uvodoma pa je Siddharta zaigrala "Napoj" z albuma Rh-. Oboževalcem so nato v triurnem spektaklu zaigrali skladbe s prejšnjih albumov, na stadionu so tako med drugim odmevale "Klinik", "Pot v X", "Domine", "Japan", "Samo Edini", Ring", Platina" in "Male roke".

Skupina je zaigrala tudi 12 novih skladb, med njimi so bile "Malishka", "General", "Spet otrok", "Sam", "Postavi se na mojo stran" in "Indian Boy" - nove skladbe so na koncertu pod budnim očesom priznanega producenta Rossa Robinsona tudi posneli za šesti album, ki bo izšel predvidoma jeseni.

Z legendarnimi Laibachi je Siddharta stadion Stožice zatresla z "B Mashino", skupina pa je navdušila tudi z izvedbo skladbe "Neon", ki so jo zapeli skupaj s priljubljeno hrvaško vokalistko Josipo Lisac. Navdušil je tudi basist Jani Hace s solom.

Poskrbljeno je bilo tudi za pirotehnične efekte, katerih vrhunec je bil ognjemet nad stadionom ob koncu koncerta, in spremljavo plesalcev, ki so s Siddharto sicer že nastopili na bežigrajskem stadionu.

Siddharta je nastopila na 240 kvadratnih metrov velikem odru s 40-metrsko stezo, ki je bila vgrajena v tribuno. Ozvočenje, preko katerega se je Siddharta slišala, so uporabljali Metallica, Celine Dion in Rod Stewart, Led Zeppelin in Paul McCartney, z istim sistemom je serijo koncertov v Londonu načrtoval tudi pokojni Michael Jackson. Za boljši zvok so postavili kar 150 zvočnikov.

Siddharta je s stožiškim koncertom tako izpolnila obljubo, ki jo je leta 2003 za Bežigradom dala svojim oboževalcem - da se vidijo na novem stadionu. Za Bežigradom je Siddharta poskrbela za svojevrsten rekord, saj je kot edina slovenska skupina do zadnjega kotička napolnila stadion - koncert je namreč obiskalo 30.000 ljudi.

Čeprav je stožiški stadion večji od bežigrajskega, pa je bilo tokrat na voljo dobrih 23.000 vstopnic. Koncert je sicer obiskalo občutno manj ljudi, toda tiste, ki so prišli, je Siddharta navdušila.

Skupina Siddharta je nastala leta 1995. Prvo ploščo z naslovom Id so izdali leta 1999, nato pa so si sledile mala plošča Lunanai (leta 2000), Nord (leta 2001), album remiksov Silikon Delta (leta 2002), Rh- (leta 2003), angleška verzija Rh- (leta 2005), Petrolea (leta 2006), mala plošča Male roke (leta 2007), Izštekani live (skupina je namreč nastopila v oddaji Jureta Longyke; leta 2007), Maraton live (maraton so izvedli v Hali Tivoli; leta 2007) in Saga (leta 2009), ki je lani izšla tudi v mednarodni različici.