"Približno sem vedel, kaj se bo zgodilo," je z glavo zmajeval predsednik in vodja projekta gradnje novega stadiona dr. Alojz Križman. Vidno jezen, še bolj pa žalosten: "Težko bi ocenil škodo, najprej moramo videti, kaj je mogoče sanirati in kaj bo treba zamenjati. Gotovo bomo morali zamenjati kakšnih petnajst sedežev z naslonjali pa še kar nekaj tistih, ki so montirani kot klopi. Mislim, da bo treba skupaj zamenjati vsaj petdeset sedežev.

Bakle in še katero pirotehnično sredstvo pa barva so bili orožje objestnežev: po vseh pravilih ne bi smeli priti mimo varnostnikov. "Nogometni klub Maribor smo na to ves čas opozarjali. Tudi v pogodbi za prvo tekmo je absolutna prepoved vnosa pirotehničnih sredstev, trdih in ostrih predmetov. Policisti na tekmi pa si niti ne upajo prav odreagirati. Saj v tisti množici sploh ne morejo, navijači jim tudi grozijo," pove Križman.

NK Maribor je obljubil, da bo plačal sanacijo, pove Križman, vendar odkimava: "Če se lahko tako igrajo z denarjem..." In to je bila šele prva tekma na novem stadionu. Križman pokaže tudi na temelje, s katerih so v petek odstranili ograjo (v uporabnem dovoljenju za objekt je bila predvidena) in tako violam v trenutku razširili prostor na južni tribuni. "Že zmogljivosti, ki smo jim jih sprva dodelili, tisoč sto sedežev, so bile izsiljene. Nogometni klub in tudi župan Franc Kangler sta vztrajala, da morajo imeti viole še dodatni prostor, ker da jih bo prišlo dva tisoč," pove Križman. Tudi zaradi padle ograje je v petek prosil za razrešitev z mesta predsednika Branika. In zdaj še pravi: "Predstavljajte si, čaka nas še druga faza gradnje Ljudskega vrta. A kdo nam bo še dajal evropska sredstva, ko tako ravnamo s temi objekti?"