Roterjeve namreč na sodišče ponovno ni bilo, sta pa prišla kar dva njena odvetnika, ki sta prinesla zdravniško potrdilo, v katerem je bilo zapisano, da obdolženka zaradi slabega psihičnega stanja ni sposobna slediti glavni obravnavi. Odvetnik Peter Fašun je predlagal, naj po nalogu sodišča izvedenec psihiatrične stroke še enkrat oceni njeno zdravstveno stanje. Tožilec Matej Petrca se je s tem strinjal, prav tako tudi okrajna sodnica Irena Topolšek, ki je sojenje nato preložila za nedoločen čas.

Naj spomnimo, da je 15. marca 2006 malo pred 17. uro zdravnica Zora Roter peljala štiri bulmastife na sprehod. Tri je spravila v avto, ko naj bi to storila še s četrtim, so trije psi skočili iz avta in napadli pešca, 34-letnega Stanislava Megliča, ki je šel takrat mimo. Tja je prispelo nekaj policijskih patrulj in ker policista nista mogla drugače odvrniti psov od njihovega početja, sta uporabila strelno orožje, pri tem sta enega psa ubila, dva pa sta ranila, so po dogodku sporočili iz PU Ljubljana. V tem času so razmesarjenega človeka, ki je imel ogrizene roke, noge in glavo, z rešilcem odpeljali na urgenco.

Bulmastifi Atlas, Joy in Atos so se znašli v zavetišču Gmajnice, kjer so še vedno. Atosa je tja napotil veterinar Vursa, druga dva pa sodišče. Mimogrede, preživeli psi so zobe znova preizkusili julija lani, ko so med šolanjem v ogradi za sprehajanje napadli 41-letno inštruktorico iz Trebnjega. Takrat sta bulmastifa nenadoma skočila nanjo, ustavila sta ju šele lastnika, Roterjeva in njen partner Saša Baričevič. A je takrat podivjal še tretji pes, ki je inštruktorico ujel pri izhodu in jo napadel, a jo je na srečo odnesla brez hujših ran.

Sodišče je že lani dvakrat sklicalo začetek glavne obravnave zoper Roterjevo, ki je obtožena povzročitve splošne nevarnosti. Obakrat se je opravičila zaradi slabega psihičnega stanja, tako da se je sodnica Alenka Gregorc Puš, ki je takrat obravnavala to zadevo, odločila, da bo Roterjevo pregledal izvedenec psihiater. Dr. Maja Rus Makovec je ocenila, da obdolženka iz zdravstvenih razlogov ni sposobna sodelovati na glavni obravnavi, da pa je izboljšanje njenega stanja pričakovati po šestih mesecih. Ti so se iztekli avgusta, zato je sodnica Topolškova, ki je po novem zadolžena za omenjeni sodni spis (Gregorc Puševa je medtem postala okrožna sodnica), za včeraj ponovno razpisala začetek sojenja. A ponovno neuspešno.

Roterjevo čaka tudi odškodninska tožba, ki jo je proti njej sprožil Stanislav Meglič. Zahteva dobrih 112.000 evrov odškodnine. V tožbi je med drugim zapisal, da ima brazgotine po vsem telesu, po obrazu, prsih, trebuhu, ledvenem delu, hrbtu, zadnjici. Zaradi njih vzbuja pozornost okolice, zato trpi hude duševne bolečine, zelo je razdražljiv, mučijo ga nočne more. Desna roka zaradi odtrganega tricepsa in bicepsa ne bo nikoli več takšna, kot je bila.