Odvetnik družine Bilić, Vinko Ljubičić je po današnji obravnavi novinarjem dejal, da je Paravinja zahteval, da osebno nagovori sodišče. Sodnica Nives Nikolac je sprejela njegovo zahtevo. Paravinja bo sodišče nagovoril v četrtek.

Ljubičić ni želel govoriti o podrobnostih današnje obravnave, brez odgovora je ostalo tudi novinarsko vprašanje, ali je zahteval 40 let zapora za Paravinjo, kar je najvišja možna zaporna kazen za najhujša kazniva dejanja na Hrvaškem.

Tožilstvo je v sklepni besedi omenilo dva najtrdnejša dokaza proti Paravinji - njegovo priznanje policiji pred odvetnikom v Banja Luki po njegovem prijetju konec junija lani v BiH ter sledi krvi 17-letne Bilićeve v tovornjaku, ki ga je peljal Paravinja 7. junija lani, ko so nesrečno dekle nazadnje tudi videli, navaja Jutarnji list na svoji spletni strani.

Paravinja je po izročitvi na Hrvaško večkrat zanikal umor ali kakršno koli povezavo z izginotjem Bilićeve ter je dejal, da so ga policisti v BiH pretepli in izsilili njegovo priznanje.

Sicer pa kljub množičnem večmesečnem iskanju, ki je bilo eno največjih na Hrvaškem, trupla Bilićeve niso našli. Nazadnje so jo videli ko je vstopila v tovornjak, ki ga je peljal Paravinja, nedaleč od njene domači vasi v zaledju Šibenika.

Sodišče v Šibeniku bremeni Paravinjo tudi poskusa posilstva drugega dekleta na območju Dalmacije leta 2010. Zaradi kaznivih dejanj posilstva in poskusov posilstva so Paravinjo na zaporne kazni že obsodila sodišča v Srbiji in BiH.