Dolinarjeva je v firmi najprej opravljala splošna administrativna dela, pozneje pa je predlagala, da bi prevzela še računovodstvo. Vzpostavila je pravi sistem, preko katerega je na svoje osebne račune redno nakazovala denar podjetja – poneverjala je bančne izpiske, ki jih je prikazovala lastnikoma, zase pa denar med drugim pridobivala tako, da je zadrževala plačila dobaviteljem in prikazovala višja plačila davkov. Na sodišču je trdila, da ni kriva: denar je res nakazovala na svoje račune, a sta jo v to prisilila lastnika podjetja Egidij Mohorčič in Milivoj Čotar. Sama je dobila le provizijo, skupno 70.000 evrov, ki jo je tudi vrnila, se je zagovarjala.

Mohorčič in Čotar sta to odločno zavrnila. Povedala sta, da sta poneverbe leta 2008 odkrila po naključju. Goljufati ju je začela že leta 2002, sta razložila, a so jo obtožili le za obdobje po letu 2004, saj so ostala kazniva dejanja že zastarala. Sedemdeset tisoč evrov je res vrnila, a to je bilo takrat, ko sploh še nista vedela, kako zelo ju je okradla. Takrat je podpisala tudi priznanje. Podjetje je po njunih podatkih skupno osiromašila kar za 1,15 milijona evrov. Zoper Dolinarjevo sta že dobila tožbo v višini 680.000 evrov, a jo neuspešno rubijo, saj nekdanja računovodkinja, zdaj pa samostojna podjetnica, ki se ukvarja tudi z vedeževanjem, uradno nima premoženja. Glede včerajšnje razsodbe, da mora obtoženka plačati Hermatradeu 180.000 evrov, pa sta dejala, da gre zgolj za zamudne obresti na znesek, za katerega je bilo oškodovano podjetje.

Tožilka Vanja Chiara Bažec je v sklepni besedi opozorila, da je Dolinarjevo vodil le pohlep in da je denar zapravila za oblačila in nakit, obisk kazinojev in hotelov. Dejala je tudi, da bi moral za 865.000 evrov "navaden" državljan s povprečno plačo delati celih 37 let. Zaradi nje je podjetje, ki je poslovalo z dobičkom, končalo v stečaju, delavci pa na cesti. Tožilka je vztrajala, da je obtoženka kriva poneverbe in ponarejanja listin, sodišče pa je odločilo, da gre le za poneverbo, v katero je vključeno tudi ponarejanje. Pri odmeri kazni je upoštevalo, da je Dolinarjeva mati treh otrok in da je od njenega nezakonitega ravnanja minilo že kar nekaj časa.