Na PU Ljubljana so zapisali, da so kriminalisti osumljence spremljali že od decembra prejšnjega leta, ko so pričeli zbirati dokaze o kriminalni združbi, ki na območju Domžal in Ljubljane preprodaja prepovedano drogo. Pri preiskavi je bilo ugotovljeno, da so osumljenci prepovedano drogo prodajali različnim osebam predvsem iz območja Avstrije, poleg tega pa so se ukvarjali tudi s preprodajo na območju Ljubljane.

V zaključni akciji je sodelovalo 22 kriminalistov PU Ljubljana, 15 policistov PU Ljubljana, pripadniki specialne enote Generalne policijske uprave in več policistov s psi za iskanje prepovedanih drog. Kriminalisti in policisti so opravili pet hišnih preiskav pri štirih osumljenih, 23-letniku iz Mengša, 23-letniku iz Domžal, 24-letniku iz Ljubljane in 27-letniku iz Ljubljane, katerim je bila tudi odvzeta prostost.

V hišnih preiskavah je bilo zaseženih okoli 350 gramov prepovedane droge konoplja, okoli 54 gramov prepovedane droge heroin, okoli sedem gramov prepovedane droge kokaina ter več 100 evrov gotovine.

Dan po odvzemu prostosti prejšnjo sredo so bili osumljenci zaradi sumov storitve kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in prehodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog privedeni k preiskovalni sodnici. Ta je zoper dva osumljenca odredila pripor, dva osumljena pa sta bila po zaslišanju izpuščena.

Sektor kriminalistične policije PU Ljubljana je na okrožno državno tožilstvo v Ljubljani podal kazensko ovadbo zoper pet osumljenih, so še sporočili z ljubljanske policijske uprave.