Na Štajerkskem v Polzeli je zaradi močnih padavin Podvinska struga poplavila stanovanjsko hišo. Gasilci v Mariboru so posredovali v Klinetovi ulici, kjer je v mansardo stanovanjskega bloka zaradi močnega deževja zalivala voda, na cesti proletarskih brigad pa so iz kletnih prostorov stanovanjskega bloka izčrpali meteorno vodo. Na Ptuju so gasilci posredovali pri vrtcu Hajdina, kjer je voda zalila vse vhode v vrtec, prav tako pa je zalila klet stanovanjske hiše na Rajšpovi ulici. V naseljih Kalše in Šmartno na Pohorju v občini Slovenska Bistrica je prišlo do izpada električne energije. Brez električne energije je ostalo 229 gospodinjstev.

Veter na Primorskem odkrival strehe in razbijal okna

V Žustovičevi ulici v Izoli so gasilci iz Kopra na strehi šole popravili poškodbo na površini petih kvadratnih metrov, v Pristaniški ulici v Kopru pa so gasilci s poslovnega objekta odstranili razbita stekla dveh oken, ki so nevarno visela na ulico. V Lokavcu, v občini Ajdovščina, je zaradi udara strele zagorelo v naravi, gasilci so pogasili manjšo količino grmičevja.

Zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje

Ponoči je v Malem Gabru v občini Trebnje zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje
velikosti 20 x 15 metrov. Ogenj je ostrešje uničil v celoti, zgorelo pa je tudi 15 ton žita, 20 ton sena in slame, puhalnik, sušilna naprava in drugo kmetijsko orodje. V občini Trebnje je zaradi udara strele zagorelo tudi ostrešje stanovanjske hiše.

Prišlo je tudi do požara gospodarskega poslopja v Srednji vasi v občini Kamnik. Uničeno je bilo ostrešje objekta. V kraju Grmovlje, v občini Škocjan, je zagorel kozolec. Zgorelo je deset bal sena in del ostrešja. Na starem placu v Idriji pa so gasilci morali pogasiti goreče osebno vozilo, ki je zgorelo v celoti.

Nesreče v cestnem prometu

Ponoči se je po Sloveniji zgodilo 11 prometnih nesreč, pri čemer je bilo šest oseb lažje poškodovanih, ena oseba pa je v kraju Stopnik v občini Tolmin, ko je osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se približno 70 metrov prevračalo po brežini, izgubila življenje.

Podrta drevesa

Zaradi močnega vetra so morali gasilci gasilci v Verpetah v občini Vojnik s ceste odstraniti podrto drevo. Enako so morali gasilci storiti tudi na cesti Štrekljevec–Jugorje v občini Semič, na cesti Rodine–Lanšprež v občini Trebnje, v kraju Dolenje Polje v občini Dolenjske Toplice, na lokalni cesti Podkum–Padež, občina Zagorje ob Savi in v Potočah v občini Preddvor.