V požaru v tekstilni tovarni v Karačiju, največjem v tem mestu doslej, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP umrlo najmanj 310 ljudi, številni so bili ranjeni, v požaru v tovarni čevljev v Lahoreju pa 21.

Večina žrtev požara v Lahoreju je umrla zaradi zadušitve oziroma so zgorele, ko je ogenj zajel del delavnice, kjer so bile shranjene kemikalije. Požar je izbruhnil, ko so skušali delavci zaradi izpada električne energije zagnati generator. Iskre, ki so nastale pri tem, pa so prišle v stik s kemikalijami.

V Karačiju so številni zgoreli v poslopju tovarne, mnogi so se zadušili v kleti, iz katere niso mogli zbežati, nekaj pa se jih je ubilo, ko so skušali s skokom iz poslopja zbežati pred ognjem.

Tovarna ni imela požarnih izhodov, po požaru pa so se pokazale razpoke v stenah, ki ogrožajo delo gasilcev. Ti namreč še vedno preiskujejo poslopje in iščejo morebitne žrtve.

Požara sta v ospredje postavila vprašanje varnosti v pakistanskih tovarnah. Lastnika tovarne v Karačiju po požaru še iščejo, oblasti pa so ga dale na seznam tistih, ki države ne smejo zapustiti.