Včeraj so v javnost prišla namigovanja, da bi lahko bil denar motiv za krvavo smrt 50-letnega Saada Al Hillija, soprogo Ikbal, njeno mater (čeprav njena identiteta še ni bila uradno potrjena) in mimoidočega kolesarja, ki jih je policija našla v njihovem avtomobilu znamke BMW v bližini jezera Annesy.

Brat zanikal spor glede denarja

Maillaud je na včerajšnji tiskovni konferenci dejal, da policija preiskuje spor med Saadom in njegovim bratom Zaidom, ki naj bi se vrtel ravno okoli denarja, a je Zaid za BBC te navedbe že zanikal. Vendarle pa ga bodo francoski policisti zaslišali kot pričo.

Medtem so iz Francije v Veliko Britanijo že prispeli trije policisti, ki bodo opravili preiskavo družinske hiše žrtev, štirje jim bodo še sledili, upajo pa, da jim bo na ta način uspelo pridobiti vsaj nekaj informacij o družini in njihovem življenju, kar bi jim lahko pomagalo tudi pri iskanju motiva za umore oziroma strelca.

Britanci bodo pomagali francoskim policistom

Na umore se je odzval tudi britanski premier David Cameron, ki je dejal, da sta s francoskim predsednikom Francoisom Hollandeom na srečanju v Londonu govorila tudi o "grozljivem umoru britanske družine". Obljubil je, da bodo britanske oblasti tesno sodelovale s francoskimi, da bodo pomagali ubogima otrokoma in prišli do dna, kaj se je pravzaprav dogajalo v tem tragičnem primeru.

Policistom pa je uspelo najti pričo, ki je videla zeleno vozilo in motor, ki sta v času umorov vozili na tem območju. Sicer pa bodo na vseh štirih truplih opravili obdukcijo, zaključki katere naj bi bili znani do konca tedna. Zaenkrat so potrdili, da je bila vsaka od žrtev ustreljena vsaj trikrat, od tega enkrat v glavo.

Bosta sestri rešili primer?

V Veliko Britanijo sta se prav tako že vrnili štiri- in sedemletna deklica, sestri, ki sta preživeli streljanje. Mlajša se je v avtomobilu pod trupli skrivala kar osem ur. Sestri sta še vedno pod policijskim varovanjem, štiriletnico bi radi čim prej zaslišali, starejša od sester pa je zaradi hudih poškodb še vedno v umetni komi.

Štiriletnica, domnevno ji je ime Zeena, policistom zaenkrat ni dala kaj veliko podatkov o napadalcu, Maillaud pa je preživetje sedemletnice opisal kot čudežno. "Upamo, da nam bo, ko se bo zbudila, uspela povedati, kaj se je dogajalo in da nam bo lahko dala kakšen opis morilca ali morilcev," je pojasnil tožilec.