Do nesreče je prišlo, ko je voznik osebnega avtomobila med vožnjo od Markovščine proti Materiji pri Kozini, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča v desnem ovinku zapeljal s ceste in trčil v obcestno drevo. 62-letni voznik iz Hrpelj pri Kozini je bil v trčenju tako hudo telesno poškodovan, da je na kraju nesreče umrl.

Sicer pa so policisti v noči na soboto obravnavali 39 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, ena se je poškodovala huje, sedem pa lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 95 kršitev javnega reda in miru ter 41 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 67-krat posredovali na javnih krajih in 28-krat v zasebnih prostorih, pridržali so pet kršiteljev, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali tri voznike. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 17 tatvin, 11 vlomov, po štiri poškodovanja tuje stvari in lahke telesne poškodbe, dve preprečitvi uradnega dejanja ter po eno nasilje v družini, ponarejanje listine in izsiljevanje.