Po prvih domnevah policije je šlo za profesionalnega morilca. Gaetana Marina je pokončal, ko je šel iz vode proti družini, ki se je že odpravila v hotel. V glavo mu je izstrelil najmanj štiri strele, še pet ali šest pa v hrbet, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Do likvidacije je prišlo na prepolni plaži turistov, med katerimi je seveda zavladala panika. Morilec je nato po poročanju prič pobegnil v manjšem sivem avtomobilu, ki ga je vozil njegov pomočnik.

48-letni Marino je bil vodja t.i. secesionistov, klana, ki se v Neaplju že leta spopada z rivalskim klanom Di Lauro. Imel je vzdevek "Moncherino" ali "štrcelj", ker je bil brez obeh rok, ki ju je izgubil, ko je v 90. letih neuspešno skušal podtakniti bombo.

V začetku leta je povzročil nemalo razburjenja v javnosti, ko se je pojavil v prvi vrsti občinstva na neki televizijski oddaji, kjer je nastopila njegova 12-letna hči. Zapela je njemu posvečeno pesem, navaja AP.

Camorra je v preteklosti izvedla že več likvidacij izdajalcev na javnih mestih. Policija za zdaj umor Marina vodi, kot da so ga zagrešili pripadniki rivalskega ali pa celo njegovega lastnega klana.