Trčil v dve vozili

 39-letni Radovljičan motorist je vozil iz smeri Ribčevega Lazu proti Ukancu, v ovinku je zapeljal na nasprotno stran in čelno trčil v avtomobil, ki ga je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 29-letni Koprčan, nato pa še v vozilo, ki je peljalo za njim.

Poškodbe motorista so bile tako hude, da je na kraju umrl, so sporočili iz Policijske uprave Kranj. Policisti bodo s poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo.

27 nesreč, ena na žalost s smrtnim izidom

Sicer pa so policisti v noči na petek obravnavali 27 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, ena oseba je bila poškodovana huje, sedem pa lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 64 kršitev javnega reda in miru ter 46 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 50-krat posredovali na javnih krajih in 14-krat v zasebnih prostorih, pridržali so sedem kršiteljev, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali deset voznikov. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 16 tatvin 13 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 4 ponarejanje listin ter rop, grožnja, napad na pooblaščeno uradno osebo in zatajitev.

20-letnik kriv smrti dveh slovenskih motoristov na Hrvaškem

V kraju Duboka v južni Dalmaciji se je v četrtek zgodila prometna nesreča, v kateri sta umrla 53-letni motorist in njegova 42-letna sopotnica, oba državljana Slovenije, je danes potrdila dubrovniško-neretvanska policijska uprava. Za nesrečo naj bi bil odgovoren 20-letni voznik avtomobila iz Nemčije, ki je utrpel lažje poškodbe.

Nesreča se je zgodila v četrtek nekaj po 18. uri, ko je voznik avtomobila z nemško registracijo pri zavijanju s ceste v levo v kraju Duboka odvzel prednost slovenskem motoristu, ki je vozil iz nasprotne smeri, so zapisali na spletni strani policijske uprave.

Nemškega voznika naj bi še danes priprli in ga nato zaslišali na tožilstvu v Dubrovniku.