Nekaj po 4. uri zjutraj sta na avtocesti med priključkoma Fram in Slovenska Bistrica - sever v smeri Ljubljane trčili dve tovorni vozili. Eno je vozilo pšenico in drugo železo, eno od vozil pa se je prevrnilo in streslo tovor po cesti.

Zaradi razsutega tovora so ta del avtoceste zaprli, promet pa preusmerili na vzporedno regionalno cesto. Zaradi tega je bil na tem območju vso dopoldne zgoščen promet in nastali so zastoji, dolgi več kot šest kilometrov. Ker so vozila na avtocesti stala že od priključka Rogoza, so zaprli tudi uvoz na avtocesto iz smeri Maribor - jug.

V nesreči je nastala zgolj gmotna škoda, težjih telesnih poškodb ali celo smrtnih žrtev pa ni bilo.

Na Škofljici tovorni vlak trčil v osebno vozilo

V naselju Škofljica je v torek okoli 22.30 na nezavarovanem železniškem prehodu tovorni vlak trčil v zadnji del osebnega vozila. Po trčenju je vozilo odbilo v desno ob progo v jarek, voznica pa je bila hudo poškodovana in so jo odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Po do zdaj zbranih obvestilih je vzrok za nesrečo nepravilno prečkanje železniškega prehoda. Voznica osebnega vozila znamke Opel corsa je namreč vozila iz smeri Ceste ob Barju proti Dolenjski cesti ter prečkala nezavarovan železniški prehod, označen z Andrejevim križem. Takrat je v smeri proti Ljubljani pripeljal tovorni vlak, so sporočili s PU Ljubljana.