Sodni senat je Rezarju prisodil dve leti pogojne zaporne kazni s štiriletno poskusno dobo, Škodlarjevi pa eno leto pogojne zaporne kazni s poskusno dobo dveh let. Dokler stranke v postopku ne prejmejo sodbe z obrazložitvijo se na sodbo sicer ne morejo pritožiti, imajo pa v primeru dosojene pogojne kazni osem dni časa za vložitev napovedane pritožbe.

Sodbe v primeru prisojene pogojne kazni namreč ni mogoče izpodbijati, če pritožba ni bila napovedana. Sodnik mora nato po prejetju napovedane pritožbe izdati pisni odpravek z obrazložitvijo sodbe, je pojasnil Žnidaršič.

Okrožni državni tožilec Matija Benulič je za Rezarja predlagal dve leti pogojne zaporne kazni s poskusno dobo petih let, za Škodlarjevo pa leto dni pogojne zaporne kazni s poskusno dobo treh let, sodni senat pa je z izrekom kazni sledil njegovemu predlogu.

Podjetje Mebles iz Medvod je naselje Zbiljski gaj začelo graditi leta 2000. V naselju naj bi stali Dom starejših občanov Medvode - tega so konec leta 2001 sicer odprli -, enodružinske hiše in varovana stanovanja. Vendar pa se je podjetje Mebles leta 2002 združilo v Mebles IMS, ki je šlo zaradi finančnih težav junija 2003 v stečaj, ne da bi projekt končalo.

Tako so nekatere hiše in stanovanja v naselju Zbiljski gaj ostala nedokončana, številni kupci pa so ostali brez svojega premoženja, čeprav so delno ali v celoti poravnali kupnino. Po storjenem kaznivem dejanju je sicer stečajna upraviteljica Marta Karpič Zalar vložila izpodbojne tožbe, s katerimi je dosegla, da so upniki, ki so že bili poplačani, ta sredstva vrnili v stečajno maso, vendar pa to po mnenju senata ni vplivalo na krivdo Rezarja in Škodlarjeve.