Zagrebška tragedija se pripetila v nedeljo proti večeru. Nesrečnega šestletnika so poskusili oživeti na kraju dogodka in so ga odpeljali v otroško bolnišnico, a je bilo prepozno.

Našli trupli Avstrijca in Rusa

Na otoku Levrnaka na Kornatih pri Šibeniku se je v nedeljo dopoldan utopil avstrijski državljan, ki ga je zadela srčna kap.

Posadka trajekta, ki povezuje Sumartin na otoku Braču in Makarsko je v nedeljo zvečer iz morja izvlekla truplo. Po identifikaciji so ugotovili, da gre za 39-letnega ruskega državljana, ki je tudi utonil, je poročala Slobodna Dalmacija na svoji spletni strani. Kot so dodali, so v morju našli tudi njegov čoln.

Utopitve tudi v jezerih

Prva nedeljska žrtev utopitve je bilo dekle, ki je padlo nekaj pred deveto uro zjutraj v reko Kolpo v Pisarovini nedaleč Zagreba. Nesrečno dekle so prav tako oživljali na kraju dogodke, preminila pa je v bolnišnici v Zagrebu.

V nedeljskih popoldanskih se urah je na umetnem jezeru Šoderica v koprivniško-križevški županiji utopil 52-letni moški. Potem ko so prijavili, da ga pogrešajo, so potapljači moškega našli v poznih večernih urah nedaleč obale, je sporočila tamkajšnja policijska uprava.