Tožilstvo je Radovića bremenilo, da je preko posrednikov predlagal srečanje s Čermakom, na katerem naj bi mu predlagal, da za milijon evrov umakne kazenske ovadbe in tožbe proti njemu. Za pol milijona evrov pa Čermaka ne bi več v javnosti označeval za kriminalca.

Sodišče je ugotovilo, da je 72-letni Radović izsiljeval Čermaka. Sodnik Zorislav Kaleb je dejal, da so sicer za kaznivo dejanje izsiljevanja predvidena najmanj tri leta zapora, v primeru Radovića pa so upoštevali njegovo starost, veteranski status in dejstvo, da doslej ni bil kaznovan.

Radović je sicer avtor nekaj knjig, znan pa je tudi kot aktivist in organizator protivladnih protestov. Policija je Radovića prijela novembra lani, ko sta se srečala s Čermakom in mu je upokojeni general izplačal del denarja. Čermak je pred tem izsiljevanje prijavil policiji.

Čermak se poslovno ukvarja z nafto in plinom, njegovo premoženje pa so na Hrvaškem ocenili na približno 100 milijonov evrov.

Kot nekdanji civilni upravnik osvobojenega območja Knin je bil več kot sedem let v zaporu Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije v Haagu zaradi obtožb za vojne zločine med in po operaciji Nevihta leta 1995.

Čermaka je sodišče aprila lani oprostilo vseh obtožb. Soobtožena, generala Anteja Gotovino in Mladena Markača pa je obsodilo na 24 let oz. 18 let zapora.