Od leta 2010 je že vsaj ducat Foxconnovih delavcev skočilo v smrt ali pa to vsaj poskusilo, zaradi česar si je tajvansko podjetje nakopalo neželeno pozornost svetovne javnosti. Največji svetovni izdelovalec elektronskih naprav je v tem času postal tarča poročanj o izredno slabih delavnih in življenjskih pogojih zaposlenih v tovarnah, ki živijo v utesnjenih stanovanjih, ki jih zanje najema podjetje. Foxconn je leta 2010 na stanovanjske zgradbe namestil celo mreže, da bi zajezili število samomorov.

Danes pa je v mestu Čengdu prišlo do novega primera. Novico je objavila varnostna služba na mikroblogerski strani Sina Weibo. Objava pravi, da vzrok samomora še vedno preiskujejo. Tiskovna agencija Xinhua je povedala, da gre za moškega, starega 23 let.

Foxconn je februarja po pritiskih javnosti in Appla, za katerega izdelujejo iPhone, iPade in druge izdelke, zvišal plače za 25 odstotkov, rekli pa so tudi, da bodo kar se da omejili število ur okoli milijonu delavcev, ki delajo v ogromnih tovarnah na Kitajskem.