Do nesreče je prišlo, ko je 17-letni voznik motornega kolesa vozil od Štangarskih poljan proti Šmartnem. Ko je pripeljal iz ravnine v desni nepregledni ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil na desni bok, nakar je zdrsnil na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko mu je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 21-letna voznica osebnega avtomobila.

Ta se je trčenju skušala izogniti tako, da se je umaknila povsem v desno izven vozišča na travnato površino, vendar ji trčenja ni uspelo preprečiti. V silovitem čelnem trčenju je bil voznik motornega kolesa tako hudo telesno poškodovan, da je umrl na kraju nesreče, njegov 18-letni sopotnik pa je bil hudo telesno poškodovan.

Kronika

Sicer pa so policisti v noči na ponedeljek obravnavali 18 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, štiri pa so bile lažje poškodovane. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 54 kršitev javnega reda in miru ter 42 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 32-krat posredovali na javnih krajih in 22-krat v zasebnih prostorih, pridržali so dva kršitelja, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 20 tatvin, 12 vlomov, pet poškodovanj tuje stvari, po dve nasilji v družini in ponarejanji listin, ter en prepovedan promet z mamili.