Ko so strelci začeli pobijati njegovo družino, je 11-letni Ali el Sajed padel na tla, svoja oblačila pa premazal s krvjo svojega mlajšega brata, da bi morilci mislili, da je mrtev tudi sam. Sirski fant je poskušal biti čisto pri miru, čeprav so ''strelci z dolgimi bradami in brez las'' pobili njegove starše in tri njegove brate in sestro, enega za drugim. Najmlajši, Nader, je bil star komaj šest let, njegovo telesce sta prebodla strela v glavo in hrbet.

11 strelcev nad pet otrok in starše

''Bratovo kri sem razmazal po celem svojem telesu in se delal, da sem mrtev,'' je Ali z resnim in jasnim glasom povedal za AP le nekaj dni po tem, ko je v eni noči postal sirota in edini otrok. ''Moja mati je začela jokati in vpiti ''zakaj ste jih vzeli, zakaj ste jih vzeli'','' je Ali razložil materin jok, ko je 11 strelcev vstopilo v hišo sredi noči in očeta ter starejšega sina odpeljali na ulico. ''Kmalu za tem so pobili celotno družino.''

Ali se je stisnil k mlajšim bratom in sestram, mož v civilnih oblekah pa je njegovo mati odpeljal v spalnico in jo petkrat ustrelil v glavo ter vrat. ''Potem je spalnico zapustil. Z žepno svetilko je svetil predse in ko je videl mojo sestro Rašo, jo je ustrelil v glavo, medtem ko je bežala po hodniku.'' Ali se je skrival s 6- in 8-letnima bratoma. Strelec je oba ubil, nato je streljal tudi v Alija, a je zgrešil. ''Zelo prestrašen sem bil, moje celo telo se je treslo,'' je še povedal Ali, ki je sedaj pri sorodnikih.

Ali je eden od redkih preživelih v masakru, ki se je dogodil pretekli konec tedna v Houli, skupini revnih kmetijskih vasic in oljčnih nasadov v sirski provinci Homs. Več kot sto ljudi je umrlo, večina od njih so otroci in ženske, ki so bili pomorjeni na svojih domovih. Bili so ustreljeni ali zabodeni.

Prič ni, vse priče so mrtve

Aktivisti, ki so pomagali dostojno pospraviti trupla pobitih civilistov, so opisali iznakažena in nešteta trupla po cestah, vrste za vrstami mrtvih, zavitih v rjuhe.

''Ko smo prišli na kraj dogodka, smo šele uvideli obseg masakra,''je dejal 35-letni aktivist Ahmad. ''Videl sem otroka, ki so mu možgani lezli iz lobanje, videl sem malčka, starega še ne eno leto, ki je bil zaboden v glavo. Vonj smrti je bil vseobsegajoč.''

Na žalost Alijeve zgodbe, kot tudi zgodbe celotnega masakra ne bo mogel nihče potrditi. Ali lahko pove svojo zgodbo, celotna zgodba pokola ne bo znana nikoli. ''Prič ni. Vse priče masakra so mrtve,'' je zaključil Ahmad.