Po posredovanju reševalcev in ob pomoči gasilcev je truplo prevzela pristojna služba, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Poleg reševalcev Nujne medicinske pomoči (NMP) Maribor so posredovali tudi gasilci Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje (JZZPR) Maribor, Prostovoljnega gasilskega društva Smolnik in reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Maribor.

Gasilci so pomagali reševalcem do preminulega na dnu soteske, prav tako pa tudi reševalcem GRS pri transportu trupla do ceste, kjer ga je prevzela pristojna služba.

Pokojni je bil veteran osamosvojitvene vojne

S policijske uprave Maribor so nam potrdili, da gre za 60-letnega moškega. Predstavnik PU Bartolo Lampret je za Dnevnik.si dejal, da na truplu ni bilo znakov nasilja ali samomora. Razložil je, da ne vedo še, ali je moški najprej padel in se tako smrtno poškodoval, ali pa je padec v sosesko sledil smrti. Kaj je botrovalo njegovi smrti bo znano šele po obdukciji.

Lampret je potrdil, da gre za Marjana Streharja, majorja in vojnega veterana, ki je bil med osamosvojitveno vojno poveljnik 79. štaba teritorialne obrambe za vzhodnoštajersko pokrajino.

So mu grozili?

Kot je poročala slovenska televizija Pop Tv, naj bi družina pokojnega pogrešala že nekaj dni. V četrtek naj bi odšel od doma, da bi preveril čebelnjake, vrnil se ni. V petek so ga začeli iskati pri čebelnjakih, a ker ga niso našli, so izginotje danes zjutraj prijavili policiji, je še poročala televizija.

Sin pokojnika je za televizijo dejal, da se mu dogodek zdi sumljiv in dodal, da so očetu v preteklosti večkrat grozili.