Zgodba je podobna tisti iz filma "Samo še 60 sekund" z Nicolasom Cageom v glavni vlogi. Tatovi so bili izjemno dobro izurjeni in so avtomobile kradli žrtvam skoraj dobesedno pred nosom. Newyorški tožilec Eric Schneiderman je skupaj s policijskim komisarjem Rayjem Kellyjem dejal, da so imeli tatovi ulice New Yorka za svoj lastni avtomobilski sejem.

Policija je na informacije o tolpi naletela med preiskavami drugih avtomobilskih tatov. Člani tolpe so delali po naročilih posrednika iz Marylanda, ki jim je naročal kakšne modele in letnike ter barve vozil želijo njegovi kupci v Nigeriji, Senegalu, Gani in drugih državah. Največ "naročil" je bilo za lexuse, športna terenska vozila in luksuzne modele toyote.

Tatovi so potem šli v izvidnico po mestu in ko so našli avtomobil, so pri ključavničarju na Floridi naročili ključe oziroma posebne kode za krajo brez poškodb na avtomobilu. Na plačilnem seznamu je bil tudi specialist za dokumentacijo, da so lahko vozila šla brez težav na ladje v pristaniščih New Jerseyja in Marylanda. Nepridipravi so za vsak avtomobil dobili 12.000 dolarjev, posrednik pa jih je potem prodajal naprej za dva do trikrat višjo ceno.