Vzrok smrti še raziskujejo, obdukcija trupla 52-letne Mary Richardson Kennedy pa bo opravljena danes. Nekateri ameriški mediji sicer poročajo, da je storila samomor.

Robert Kennedy mlajši in Mary Richardson sta živela ločeno, saj je Robert leta 2010 vložil zahtevo za ločitev od soproge, ki je imela težave z alkoholom in pomirjevali. Istega leta je bila tudi dvakrat aretirana zaradi vožnje pod vplivom alkohola in zdravil.

Poročila sta se leta 1994 in imela štiri otroke. Robert Kennedy mlajši je imel pred tem dva otroka iz prvega zakona. Ni se odločil za vstop v politiko, ampak je po zaslugi priimka postal znan okoljevarstveni odvetnik v ZDA.

Mary Richardson in Robert Kennedy ml. (foto: AP)

Mary Richardson Kennedy je bila po izobrazbi arhitektka in oblikovalka, sicer pa družinska prijateljica. S sestro bodočega moža Kerry Kennedy je bila skupaj v šoli.

Obe družini sta ob njeni smrti že izrazili globoko žalost. Kennedyjeva družina je sporočila, da je bila pokojna izjemno nadarjena arhitektka in okoljevarstvenica, ki je bila zelo aktivna pri iskanju zdravil za alergije. Družino je navdihovala s "prijaznostjo, ljubeznijo, velikodušnostjo in nežno dušo".