Novo letalo ruskega proizvajalca Suhoj je v sredo izginilo z radarja južno od indonezijske prestolnice Džakarta 50 minut po začetku predstavitvenega poleta. Na letalu, ki je bilo na predstavitveni turneji za morebitne kupce v šestih azijskih državah, so bili poleg članov posadke predstavniki lokalnih letalskih družb in novinarji. Razbitine letala ležijo na odročnem območju na gori Salak nedaleč od mesta Bogor na Zahodni Javi.

Po navedbah oblasti je posadka prosila za dovoljenje za spust s 3000 metrov na 1800 metrov, nato pa je na območju gorske verige Salak letalo izginilo z radarja. V reševalni akciji v okolici 2200 metrov visokega ognjenika Salak je sodelovalo več sto reševalcev, policistov in vojakov. Ponoči so morali reševanje prekiniti zaradi gostih oblakov in močnega vetra.

Letalo superjet 100, ki lahko sprejme do 100 potnikov in prevozi razdaljo do 4600 kilometrov, je velik up ruske letalske industrije, s katerim si želi Rusija zagotoviti tržni delež na trgu srednje velikih letal, kjer ji konkurenco predstavljata brazilska družba Embraer in kanadski Bombardier.