"Njeno stanje se je poslabšalo, saj je prišlo do zastrupitve krvi. Pacientka je na dializi in je v življenjski nevarnosti. V tem trenutku je težko reči, ali bo preživela," je hrvaškim medijem včeraj povedal dr. Petar Stapar, upravnik splošne bolnišnice v Koprivnici. Poudaril je tudi, da je pacientka takoj prejela terapijo proti alergijskim reakcijam. Proti večeru je ženska nato umrla.

Nesrečnica iz naselja Štaglinec se je v petek po poljski poti namenila zdravniku v bližnji Glogovac. Ko je prišla mimo prikolice z 90 panji, jo je napadel roj čebel. Kaj je živalice tako vznemirilo, ni znano, očividci pa so povedali, da se je ob tem odvijala prava drama, ki se le zaradi hitrega posredovanja policistov in sanitarnih delavcev ni že na mestu končala tragično.

"Nesrečna ženska je nemočno ležala na poljski poti poleg panjev, okoli nje pa je bil gost, temen oblak čebel," je povedal pretresen očividec.

Kmetje, ki so obdelovali bližnja polja, so o nesreči takoj obvestili reševalce, na pomoč pa so poslali ekipe prve pomoči, gasilcev in sanitarnega podjetja Sanitacija. Reševalci so na mesto nesreče prišli prvi, vendar pa se zaradi čebel niso mogli prebiti do ženske.

"Imeli smo dimni top proti čebelam, tako da bi morali vse zastrupiti, če voda ne bi pomagala. Na srečo do tega ni prišlo, saj smo razjarjeni roj uspeli razbiti z vodo," je za Jutarnji.hr povedal Branko Martinušič iz Sanitacije, ki se je prvi uspel prebiti do nemočne ženske.